1 februari 2014

Zachtjes tikt de regen tegen het dekzeil, de explorers hebben heerlijk hoog en droog geslapen in hun gebouwde boomhutten.
Vrijdag 31 januari zijn ze begonnen aan hun kampje. Vandaag had één van de leden een tocht uitgezet welke enthousiast met z’n allen werd gelopen. ‘s avonds lekker samen eten en …. wat nog meer dat  is een verrassing 🙂

De welpen jongens hadden vandaag ook iets met een tocht, maar voordat ze op weg kunnen moet je wel weten hoe dat dan werkt. Het kwam mooi uit dat het buiten nat en koud was, dus lekker binnen oefenen bij de kachel. Kruis punt links af, volgende rechts.. het komt goed dacht de leiding en onder tussen was het ook wat opgedroogd.  Toch nog maar even ene klein rondje erop uit!!

Komen jullie allemaal spelen roept Stuiter, ik woon hier in het dorp Hotsjietonia. Alle bevers vinden dit een heel goed idee, de hele ochtend hebben ze met z’n allen allemaal verschillende stuiter spelen gedaan. Door het clubhuis hingen briefjes hierop stond van alles, zo was er ook een met fantasie voorwerpen laat dat maar aan de bevers over.

De welpen meisjes hadden vandaag een dagje vrij, maar zaterdag 8 februari zijn we er weer en hoe… Samen met de welpen jongens en de bevers zijn ze te vinden op Brams Troephuis, o ja de Papa’s en mama’s doen dan ook mee.

Langs de Elspeterweg hoorde je allemaal dames discussiëren over waar ze naar toe moesten gaan. De tocht die de scouts leiding had uitgezet was dit keer weer best lastig. Sommige stukjes met de kaart, kruispunten route maar ook met een kompas. Hoe werkt zo’n kompas ook al weer, als ik ronddraai blijft dat rode dingetje stil staan,  ach natuurlijk dat is het noorden 😉 Na wat puzzelen kwam iedereen waar ze moesten zijn, het was een geslaagde tocht.

De patrouilles van de verkenners kregen vandaag de opdracht om een draagbaar te maken (ongeveer 1 meter in het vierkant). Met al hun enthousiasme gingen ze aan de gang met pio-palen en touw. de een werd nog groter dan de ander…2 of 3 meter, wie ziet het verschil moeten ze gedacht hebben. Het doel was om een aantal eieren te vervoeren over een parcours, elk kapot ei levert stafpunten op.  Ook werd er gekeken hoever je met een ei kan overgooien, 12 meter is dan best ver. Ik en mijn ei, je kan er veel leuke spelletjes mee doen… Vrijdagavond 6 februari start ook voor de verkenners het Winterkamp om 20:30 uur

Het was weer een geslaagde scouting dag, Wel thuis en Goed spoor!