10 januari, knippen en plakken & het geld moet rollen

Knippen en plakken bij bijna alle speltakken.. het leek wel een afgesproken thema voor deze winderige zaterdag.

De bevers hebben een IK kroon gemaakt. Dat was niet al  te makkelijk, want er moest na gedacht worden over Wat vind ik het leukst?, Wat doe ik het liefst? Maar ook over broertjes, zusjes en huisdieren. De bevers konden aan de hand van vragen diamanten verzamelen. En uit eindelijk hun ik kroon afmaken. En wat al die speciale diamantjes nou voor betekenis hebben…………. ? Dat moet je maar aan een bever vragen.

De welpenmeisjes hebben vandaag een jungle kijkdoos gemaakt met daarin de themafiguren uit het jungle boek. Er werd afgesloten met een potje Hollandse leeuwen waarbij we nog even lekker vies konden worden in de modder.

De scouts zijn hebben zich opgedeeld in verschillende teams, om ” Hét journaal van 10 januari!”te maken. De dames hebben zelf stukjes bedacht, verkleden, filmpjes maken om dat alles te monteren tot een journaal… Dit leverde leuke lachwekkende situaties op.

IMG-20150110-WA0001IMG-20150110-WA0003

Hier het eindresultaat: made BY the scouts

De welpenjongens zijn vandaag flink aan het bouwen geweest. Ze hadden per nest een stapel stokken en elastieken gekregen en gingen de uitdaging aan om een zo hoog en stevig mogelijke toren te bouwen. Het was een flink gepuzzel aan het begin, maar toen ze de techniek te pakken hadden, ontstonden er 4 verschillende en mooie bouwwerken. Een haalde zelfs bijna het plafond. Een geslaagde middag waarvan het resultaat er zeker mocht wezen!

IMG-20150110-WA0044IMG-20150110-WA0030

Vandaag is er bij de verkenners flink gehandeld op de beurs, door drie handelsgroepen(patrouilles) ‘The wolves of wallstreet’ ‘Elk investments’ ‘B.I. Industries’. De jongens kregen een startkapitaal en mochten daarmee goederen inkopen bij ‘Beursplein 1’ (de leiding). Om de zoveel tijd werd de beurs gesloten en veranderde de koersen, ook werden er nog wat nieuwsberichten tussen door geplaatst. Waardoor er flinke veranderingen kwamen in de beurs en bij sommige de frustraties hoog opliepen. Het was erg geslaagd. Alle handelaren hebben de dag afgesloten met een positief resultaat.

IMG-20150110-WA0009IMG-20150110-WA0010

 

Ook bij de Explorers werdt er geknipt, gepuzzeld en geplakt.. maar dan niet met papier.. nee een nieuwe vloer werd gelegd in een  van de Nunspeetse winkels aan de Stationslaan.
Door te helpen bij de verbouwing kon er een mooi centje worden bijverdient voor het komende zomerkamp.  Het (tussen)resultaat van de vloer mag er zijn.
IMG-20150110-WA0006IMG-20150110-WA0007