12 april 2014 – Kies je Sport, klimmen, vuurtje stoken, schommelen en Paralympics

Vandaag was de eerste van drie zaterdagen waarbij kinderen bij Scouting konden meedoen via Kies je Sport. Wij vinden het erg leuk dat een groot aantal kinderen dat ook heeft gedaan en we hebben na afloop ook een hoop enthousiaste reacties mogen ontvangen.

Het is goed om te zien dat het aantal Bevers de laatste tijd aan het groeien is en we hopen dan ook dat er nóg meer Bevers bij komen. De openingskring was vandaag nog groter mede dankzij Kies je Sport. De Bevers kregen eerst een aantal moeilijke vragen die ze moesten beantwoorden waarmee ze puzzelstukjes verdienden. Natuurlijk hebben ze alle stukjes verdiend die ze ook nodig hadden om de puzzels af te maken. Daarna hebben de Bevers zelf de tekeningen gemaakt voor een groot Memoryspel dat daarna natuurlijk ook is gespeeld. Er zaten hele mooie identieke tekeningetjes bij!

De Welpenmeisjes hadden vandaag drie kijkers via Kies je Sport. Ze hebben de indianenbrug en de buikschuifbaan bedwongen en hebben lekker aan een touw geslingerd zoals Mowgli en Shanti in het Jungleboek ook doen. Daarna nog behendig door het spinnenweb zonder de belletjes te laten rinkelen. De kijkers gingen enthousiast naar huis en wilden het liefst volgende week weer.

img-20140412-wa0003 img-20140412-wa0009 img-20140412-wa0020

Bij de Welpenjongens waren er 5 nieuwe jongens die kwamen kijken, waarvan 2 via Kies je Sport. Na het openen werd uitgelegd dat er per nest vuur gemaakt moest worden. De uitdaging van vandaag was dat je hier per groepje maar 1 lucifer voor kreeg. Nadat er houtjes van verschillende diktes waren gesprokkeld mocht je op zoek naar een tondel. Berkenschors was hier het aangewezen middel voor. Zo werd bij elk nest 1 voor 1 het vuurtje ontstoken met maar 1 lucifer. Na wat flink stoken konden de bananenbootjes (banaan met chocolade erin) en de appeltjes met suiker, kaneel en rozijntjes in de aslaag worden gelegd. Tijdens het half uurtje wachten werd er alvast gesmikkeld van een marshmallow. Na een half uurtje konden de appels en bananen uit de as worden gehaald. Ook deze waren bijzonder goed geslaagd en hebben dan ook heerlijk gesmaakt!

De Verkenners hadden vandaag ook 2 kijkers via Kies je Sport. Helemaal top en gezellig! Na het openen werd uitgelegd dat er een familieschommel gepionierd moest worden. Al gauw was men druk aan de slag om de nodige palen aan elkaar te knopen. Na een uurtje of 2 werken was de schommel uiteindelijk klaar voor gebruik! Tijdens het bouwen van de schommel hielp ook nog een aantal Verkenners om het Verkennerverblijf verhuurklaar te krijgen. Nadat alles was opgeruimd telde Bob weer af, 3, 2, 1…….gevolgd door een wel thuis en goed spoor!

img-20140412-wa0014 img-20140412-wa0015 img-20140412-wa0008

 

De Scouts hebben vandaag de Paralympische Spelen gedaan. Na het openen is er eerst flink wat hout bij elkaar gesprokkeld voor een groot vuur. Met dit vuur moest de Paralympische fakkel ontstoken worden en werden de spelen officieel geopend. Spellen als de “scouts-hop”, geblinddoekt knopen en met de benen aan elkaar geknoopt estafette lopen kwamen langs. De brandweergreep werd met grote hilariteit geoefend. Met lekkere taart en knakworsten hebben we nog om het vuur gezeten en na een geslaagde avondopkomst werd de Paralympische vlam officieel gedoofd.

De Rowan/Sherpa’s hebben vandaag onder andere een mindmap Social Media gemaakt. Social media, hoe werkt dat nou allemaal. Onze Explorers lieten hun gedachten de vrije loop en de hele stoep werd dan ook volgeschreven en getekend.

Last but not least: alle gastleiding van vandaag hartelijk bedankt voor jullie hulp! Het was een heerlijk ontspannen dagje met weer een grote verscheidenheid aan activiteiten. We hopen de kinderen van Kies je Sport allemaal weer te zien op 10 en 17 mei. Volgende week is er voor onze leden geen opkomst in verband met Pasen en de week erop is het Koningsdag. Wij zullen dan traditioneel weer aanwezig zijn bij de aubade. Een ieder word om 9:30 uur bij het gemeentehuis verwacht in uniform met das. Hierover worden of zijn door de leiding briefjes uitgedeeld/gemaild.

Tot over 2 weken!