Scouting Nunspeet verklaart het nieuwe seizoen voor geopend!

Met de zomervakantie net achter de rug, begonnen de leden van Scouting Nunspeet afgelopen zaterdag weer met veel enthousiasme en energie aan de start van het nieuwe seizoen, waarin natuurlijk weer allerlei leuke en uitdagende activiteiten op het programma stonden!  

Stuiter heeft de Bevers op puzzeltocht gestuurd. Door opdrachten te doen en vragen te beantwoorden konden er puzzelstukjes door de verschillende groepjes worden verdiend. Na het drinken van een lekkere beker limonade hebben de Bevers samen druk gepuzzeld. En wat bleek? Het was een brief met een vakantiefoto van Rebel en Bas Bos! Zij hebben net als de Bevers weer heel veel zin in het nieuwe Scoutingseizoen. Tot slot mochten de overvliegers (kinderen die naar de volgende leeftijdsgroep overgaan) nog een activiteit kiezen: dat werd blikgooien. Zoek dekking!!!

De Welpenmeisjes hadden twee kijkers, maar moesten helaas ook afscheid nemen van leiding Oe (Sonja) en Baloe (Roy). Gelukkig zullen de meiden Baloe nog regelmatig zien omdat hij leiding gaat geven bij de Scouts. De Welpen zijn begonnen met de spellen ‘Zangtikkertje’ en ‘Help dokter, wij zitten in de knoop’. Daarna heeft Chil laten zien hoe de vriendschapsknoop moet worden gemaakt. Ook hebben de meisjes samen een schilderij gemaakt voor Oe en voor Baloe. Dit deden ze op een bijzondere manier, namelijk met hun neuzen! Dat werd dus een lekkere kliederboel! Er werd afgesloten met het spel ‘Hollandse Leeuwen’.

De Welpenjongens zijn energiek het nieuwe seizoen in gegaan. Met twee kijkers en Kaa (Wilfred) als nieuwe leiding was het een en al gezelligheid. De jongens zijn begonnen met een parcours te bouwen zodat ze later konden apenkooien. Na een uurtje rennen en ravotten moest het alweer afgebroken worden. Wel was er nog tijd om een potje ‘Hollandse Leeuwen’ te spelen. Toen was het alweer tijd om af te sluiten en Thea en Björn (de ouders van Thijs) te bedanken voor de hulp en goede zorgen tijdens kampjes/opkomsten, maar vooral tijdens het zomerkamp.

De eerste opkomst van de Scouts was een afscheidsopkomst van Elvera: zij gaat volgende week naar de Explorers overvliegen. Er werd gestart met het maken van magisch sop voor bellenblazen, een heel geheim recept natuurlijk. Stokken waren er ook nodig. Met katoengaren werd een patroon geknoopt voor de bellen. Hierna gingen de meiden ‘blind’ volleyballen met een zeil als net: lekker moeilijk! Na het drinken van limonade gingen ze bellen blazen. En wat voor bellen! XXL! Dit leverde een hoop mooie plaatjes op.

De Verkenners hebben gedaan wat de overvliegers wilden doen… en dat word dan al snel eten bereiden en vuurtje stoken. Er werd gekozen voor een zelfgemaakte hamburger. Naast de kampvuurkuil  stonden binnen de kortste keren drie tonnen met een brandend vuurtje. De Wolven en de Herten kookten beide op een verhoging die eenvoudig en snel gemaakt werd met een omgekeerde stoel. Ondertussen werden de boodschappen gedaan door een drietal Verkenners bij de Plus. Daarna ging men druk aan de slag in de keuken. Hier werd gehakt gekneed, uitjes gesneden, sla gewassen en het brooddeeg bereid. Tegen 16:30 uur had een ieder een overheerlijke McBram Deluxe! Even na vijven was alles weer schoon en opgeruimd en telde Cor traditiegetrouw af naar….WEL THUIS EN GOED SPOOR!