15 november 2015, bouwen, vuur, snoep en een dropping

De verkenners hebben vandaag van te minste 16 stokken een zo’n hoog een stabiel mogelijke toren gebouwd. Alle drie de concepten leken wel heel erg op elkaar, en op bouwkundig vlak is er nog wel wat te verbeteren. De patrouille de wolven won uit eindelijk. Hierna hebben we een begin gemaakt aan de nieuwe patrouille linten en nog een potje Hollandse leeuwen gespeeld. Volgende week in ieder geval weer verder met de patrouille linten. Zo krijgen de zwijnen linten in de kleur grijs/rose, de herten zwart/paars en de wolven zwart/geel.

IMG-20141116-WA0005IMG-20141116-WA0016IMG-20141116-WA0010

De welpenmeisjes hebben geleerd hoe je een vuurtje kan maken! En daarna heerlijke marshmallows boven het vuur klaargemaakt!  Als afsluiting hebben we nog ” piet, piet, sinterklaas” spel gedaan!

De welpenjongens waren in verband met de aankomst van onze beste man, met een klein clubje. De jongens die er waren, hebben in 3 groepjes gestreden om geld en snoepgoed bij het beursspel van de Sint. De muntstukken, zwarte pieten, muizen, dakpannen en krakelingen vlogen over de toonbank om vervolgens weer te worden geruild. Dit allemaal in de hoop dat het geruilde snoepgoed meer waard zou zijn of zou worden. Na de limo even de energie kwijt met een potje Hollandse leeuwen, om vervolgens weer fanatiek te ruilen en nieuw snoep te verzamelen. Aan het eind kreeg ook iedereen wat kleins mee naar huis om even fijn na te genieten van al het snoepgoed van deze fanatieke middag.

Eerste explorers zijn heel snel terug van hun dropping met opdrachten. Vierhouten troephuis in minder dan een uur.  Met de Bus. Wat zijn ze toch slim hè die jongens en meiden