22 maart 2014

Er was vandaag een grote drukte in en om het clubhuis Guithégro, dit in verband met een wandeltocht  “Veluwe Outdoor classic”. Dagen vooraf gaande aan dit evenement was de leiding van de Scouts met enkele vrijwillige ouders al druk om de post(en) te organiseren. Op de zaterdag zelf zijn ze dan ook al heel vroeg in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten en de post(en) op te bouwen. Door de verkoop van onder andere koffie, thee, koeken en lekkernijen hopen ze een leuk bedrag bij elkaar te halen om op het zomerkamp leuke dinge te kunnen doen. De Scouts en de leiding hebben een goede, drukke, lange maar mooie verkoopdag gehad tijdens dit evenement. Iedereen die hierbij ondersteuning heeft geleverd, nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet!!

scouts-post-wandeltocht img-20140322-wa0001

De Welpenmeisjes konden vandaag helaas niet op hun vaste stek terecht en zijn dan ook gewandeld naar het zwarte veldje en daar hun opkomst te draaien! Ze hebben daar een memoryspel gedaan, de stukken lagen verspreid over het terrein en bossen dus eerst alles gezocht daarna het spel te kunnen spelen. Aansluitend weerwolven van wakkerdam gespeeld wat de meiden erg leuk vonden! Ook hebben we omgekeerd voetbal gedaan! Als afsluiting weer terug gelopen naar het clubhuis waar de ouders weer stonden te wachten. Kort om een gezellige maar bijzondere opkomst !!

De Bevers kregen vandaag een brief van keet kleur. Keet vroeg de bevers om een ideaal kleurrijk  dorp te maken. Eerst hebben we bedacht wat er allemaal in een dorp kan zijn daarna zijn we aan de slag gegaan. De vliegtuigen, het wok-restaurant, een stand draaimolen en speeltuin mochten niet ontbreken. Ik denk dat de bevers al wel een deel van de badge hebben verdiend. Dus als een van de bevers ooit burgemeester word weten we hoe Nunspeet gaat worden 😉 Dan vliegen er vooral heel veel vliegtuigen over. Ook kunnen we op elke hoek van de straat lekker eten:-)

img-20140322-wa0002 img-20140322-wa0003

Een strategische middag met de Verkenners. Na het openen met de vlag, werden er twee presidenten benoemd, te weten: Bob en Thijs. Hierna werd de rest gevraagd om zich in twee legers te verdelen. Na wat gewisseld te hebben koos elke president vervolgens zijn leger om het spel levend stratego te gaan spelen. Tijdens het spel werden strategieën uitgewerkt om die vervolgens in te zetten in de praktijk, met soms wisselend succes. Zo kwamen de bommen er achter dat bom zijn niet altijd leuk is. Na 2 uur gespeeld te hebben werd het tijd voor een lekker warm kopje thee met een koekje erbij. Na de thee speelden de verkenners nog een spelletje Hollandse leeuwen. Na 2 potjes werd het tijd om af te wassen, biersets op te ruimen, en de stoep aanvegen. Nadat de logboeken waren uitgedeeld telde Bob af waarna er weer luidkeels “wel thuis en goed spoor” klonk. Mededeling voor volgende week: normale opkomst tijden, maar dan op de locatie Guithégro!

img-20140322-wa0005

Vandaag hebben we met de Welpenjongens aan het insigne ik gewerkt. Dit hield ik dat de jongens druk bezig waren met wie ze zijn en wat ze bezighoudt. Zo hebben we stambomen getekend, gekeken naar de wet en belofte en wat dat eigenlijk betekende. Tussendoor een heerlijk renspel gedaan en limo gedronken. Na deze pauze mochten ze een verhaaltje schrijven voor op de website (Dit staat in de bijlage) en een lijstje maken met dingen die ze graag nog willen doen. Iedereen was druk in de weer en deed zo goed zijn best. Dus aan het einde heeft iedereen zijn insigne mee naar huis gekregen om vol trots aan de papa’s en de mama’s te laten zien.

welpen-ik  De teksten van de jongens welpen is te vinden op: speltakken/welpen-jongens

Grote improvisatie tijdens het Lama spel bij de Explorers deze zaterdag middag. Alle bekende ondedelen van het bekende tv-programma kwamen voorbij. Zo werden er dieren teruggebracht in de dierenwinkel, de doventolk, gedachtenscéne en natuurlijk nog veel meer. Het was een ontspannen middag met veel gelach!