29 maart 2014, kamp, groene vingers en MasterChef

Welpenmeisjes hebben kamp gehad. Thema was internationaal.  We hebben kennis gemaakt met verschillende culturen. Sonja en Joanne zijn geïnstalleerd.  Sonja heeft  als leiding de naam oe gekregen. Oe is een schildpad uit het Jungle Boek van Rudyard Kipling. In de jungle ontmoeten de Welpen themafiguren en bezoeken ze themalocaties die allen weer gekoppeld zijn aan activiteitengebieden, zoals bijvoorbeeld “Sport & Spel”, “Buitenleven” en “Internationaal”. De leiders en leidsters nemen elk een rol van een themafiguur aan en worden door de Welpen ook met die naam aangesproken. Welkom Oe (Sonja) we wensen je veel succes en plezier bij de welpen meisjes!!

De Welpen jongens hebben vandaag niet alleen groende blousejes maar ook nog een groene vingers vandaag. Met dit mooie weer werden er tuintjes aangelegd. Grond spitten, betonbandjes erom, mest…  en natuur lijk de plantjes zelf.  Vlak voor het sluiten werd er nog een soort van estafette gedaan om maar genoeg water bij de planten te krijgen.  Heen en weer rennen me alles wat maar water kan dragen..

Bij de Exprorers werd er gezocht naar een mogelijk culinaire hoogtepunt. Een tweetal exploreres hebben boodschappen gedaan, per team moest hier iets moois, lekkers van gemaakt worden. Wie is de nieuwe explorer masterchef??img-20140329-wa0001

Ook de creativiteit van de jongste speltak werd op de proef gesteld. De Bevers gingen verder waar ze vorige week waren geëindigd. Ze hadden toen al een deel van de badge van Keet kleur mogen verdienen.   De kwasten, plakband, kranten en linten vlogen door de lucht om er weer wat moois van te maken. Dit leverde mooie kranten pakken, jurken op. Ook een aantal mooie schilderijen mochten niet ontbreken.  Aan het einde van de opkomst heeft dan ook iedereen de Badge verdient, vol trots moesten de papa’s en Mama’s dit natuurlijk even zien.

img-20140329-wa0003 dsc_0397 img-20140329-wa0004