85 jarig jubileumfeest

Scouting Nunspeet is opgericht in 1931 en dat betekent dat de groep dit jaar 85 jaar bestaat. Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Scouting Nunspeet heeft voor dit jaar verschillende activiteiten op de planning staan om dit jubileum te vieren.

De eerste grote activiteit is de opening van het seizoen en het jubileumjaar op vrijdag 2 en zaterdag 3 september aanstaande. Op unieke Scouting-wijze zal ruchtbaarheid worden gegeven aan het 85-jarig bestaan van de vereniging.

Scouting staat om vele zaken bekend, waaronder een kampvuur. Dit mag natuurlijk op vrijdagavond niet ontbreken. Burgermeester Breunis van de Weerd zal rond 21:00 het kampvuur ontsteken ter opening van de viering van het jubileum. Na een gezellige kampvuuravond zullen van vrijdag op zaterdagnacht de speltakken Scouts (meisjes 11 t/m 15 jaar), Verkenners (jongens 11/t/m 15 jaar) en Explorers (meiden en jongens 15 t/m 18 jaar) overnachten in tenten op het Marktplein.

Zaterdagochtend 3 september zullen alle leden van jong tot oud zich verzamelen voor een gezamenlijk ontbijt tussen de tenten op het Marktplein. Daarna zullen er voor kinderen en volwassen uit Nunspeet en omstreken vanaf 10:30 uur allerlei leuke attracties zijn die vrij toegankelijk zijn, waaronder een klimwand en verschillende spelletjes. Ook zal er genoeg gelegenheid zijn om deel te nemen aan échte scoutingactiviteiten, zoals het doen van een speurtocht of het bakken van lekker verse broodjes boven een kampvuur.

Scouting Nunspeet hoopt als groep nog een tijdje door te gaan. In tegenstelling tot veel sportverenigingen, heeft Scouting Nederland in het afgelopen jaar een ledengroei laten zien. Ook Scouting Nunspeet is na 85 jaar nog steeds springlevend. In het afgelopen jaar groeide het ledenaantal naar ruim 100 jeugdleden. Groepsvoorzitter Paul Kijk in de Vegt: “Ook wij merken een toegenomen vraag naar deze vorm van vrijetijdsbesteding en we zijn heel trots dat we al 85 jaar lang kinderen en jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding mogen bieden en we zijn van plan om hier nog heel lang mee door te gaan’.

Eén van de hoogtepunten van dit jaar wordt ongetwijfeld de viering van het 85-jarig jubileum van de groep, maar ook tijdens de wekelijkse activiteiten is er genoeg leuks te beleven. Wil je ook eens komen kijken of Scouting iets voor jou is? Bij Scouting Nunspeet kun je vrijblijvend 3 keer komen meedoen. Ook als vrijwilliger ben je van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.scoutingnunspeet.nl.

Scouting-Nunspeet-85-jaar