Apenkooien, houthok, vuurtjes en weekendkamp

De welpenmeisjes hebben 28 maart gebouwd aan de apenkooi om daarna te apenkooien. Dit ging samen met het leggen van knopen en sjorringen. op 18 april vuurtjes maken en Marala is vandaag jarig en kwam bananenbootjes brengen heerlijk smullen!!

IMG-20150328-WA0000.jpgIMG-20150328-WA0002.jpg

 

Wij hebben met de scouts een productief dagje gehad op 28 maart. Vanaf vroeg in de ochtend zijn er aan aantal ouders wezen helpen met het verplaatsen van ons hout hok. Daarna hebben ze hard gewerkt aan het kloven van het hout. Dit is fantastisch want nu kunnen we weer lekker warm zitten! Hartstikke bedankt! Ondertussen hebben de meiden wat spullen uitgezocht en eens geoefend met tenten opzetten! Daarna mochten ze een woest spelletje spijker slaan spel en waarbij de dames niet voorzichtig geslagen hebben. Hierna een spelletje koekhappen. Die oude spelletjes blijven toch in de smaak! Helaas moesten de meiden er aan geloven om het hout weer terug te zetten in het hout hok. Gelukkig was dit zo klaar met geen centje pijn. Het was een gezellige dag!

Verkenners hebben een druk weekendkamp van vrijdag 10 op zaterdag 11 april gehad. Aankleding/ ontwerpen maken voor de Pikanu , en s’avonds laat het wild in het Bos verjagen met het zaklampenspel. De volgende ochtend was iedereen vroeg op voor de ochtendgym. Na een goed ontbijt kon iedereen er weer tegenaan en was er keuze voor elke verkenner verder gaan met je insigne halen of de aankleding van de Pikanu maken. Na de lunch zijn de verkenners naar het transferium gelopen om te starten met de actie Suporter van schoon al waar ze de Bevers, welpen en scouts tegenkwamen.

IMG-20150414-WA0004.jpgIMG-20150414-WA0005.jpg

Op 18 April is een deel van de verkenner en scoutsleiding op voorverkenning geweest in Duitsland. Dit voor het komende zomerkamp, wat ze allemaal gezien, gedaan en gevonden hebben is voor ons nog een verrassing…. Door de kleinere leidingbezetting hebben de Verkenners en Scouts samen hun opkomst gehouden op de locatie Guithégro. Hier hebben ze, elk in eigen patrouille of ronde een aantal pan pizza’s gemaakt.