Badge verdienen, eten, strijden, glijden en een privébioscoop bij Scouting Nunspeet

De Bevers moesten vandaag nog een paar bewoners bezoeken om de Stuiter-badge te verdienen. Stanley Stekker maakte het gelijk al moeilijk doordat hij een pakketje verstopt had in het bos. Toch hadden de bevers deze al snel gevonden. 2 walkietalkies zaten daar in. We hebben ‘Wie is het’ gedaan met de  walkietalkies. Daarna hebben we  dankbaar gebruik gemaakt van het kleine laagje sneeuw dat er nog lag, dus lekker hard van de berg af roetsjen. Na het drinken hebben we bij Keet Kleur kamers geschilderd met in elke kamer weer andere spullen. Uiteindelijk volgde de test waarmee de Stuiter-badge binnengehaald moest worden. 20 vragen over Hotsjitonia: samen wisten de bevers alles goed te beantwoorden! Dus welverdiend de badge is binnen!

IMG-20150201-WA0003IMG-20150201-WA0001

 

IMG-20150131-WA0008

De verkenners mochten vandaag per patrouille bedenken wat ze wilden klaarmaken. Budget was 5 euro per patrouille. De patrouille de Wolven koos voor de wrap, de patrouille de Zwijnen ging voor patat met loempiaatjes en de patrouille de Herten ging voor de hamburger. Door de sneeuwval bleek dat dan vuur stoken iets minder gemakkelijk gaat, maar uiteindelijk slaagde iedereen erin om een vuur te maken waarop gekookt kon worden. Tussendoor werd de innerlijke verkenner nog extra verwarmd met een kopje thee. Tegen vijf uur was bijna alles opgeruimd en werd er afgesloten. Een aantal vrijwilligers hielp na het afsluiten nog even mee om de laatste restjes afwas weg te werken. Tot volgende week bij het Spektakel…wel thuis en goed spoor!

 

IMG-20150201-WA0006

De welpenmeisjes hebben de oversteek naar Schotland gemaakt. Door ‘Schipper mag ik overvaren’ te spelen kwamen we aan in Schotland. Daar hebben we een inburgeringcursus gedaan: eerst moesten de meiden vragen over Schotland beantwoorden. Daarna werden ze in clans verdeeld en moesten ze een clannaam bedenken en een vlag maken. vervolgens zijn we op zoek gegaan naar het monster van Loch Nes. Ook hebben we een lekker potje touwtrekken gedaan. MacApple had duidelijk gewonnen en mocht het toen nog even tegen Baloe opnemen, maar ook toen bleek MacApple te sterk. Na zoveel inspanning was er ook even ontspanning met wat drinken. Na het drinken gingen we de Highlandgames spelen. Zo hebben de clans een paal zo ver mogelijk weg geworpen, een hamer zo ver mogelijk weggegooid, een blok hout zolang mogelijk hoog gehouden en als afsluiter muurzitten. Na het afsluiten werd bekend gemaakt dat MacApple het gewonnen heeft van MacCandy. Als prijs mocht iemand uit de clan MacApple schrijven in het logboek.

De Expolorers hebben vandaag hun eigen bioscoop gebouwd, met als beloning natuurlijk het kijken van een film in hun eigen privébioscoop.

IMG-20150131-WA0004IMG-20150131-WA0005

De scouts hebben deze dag genoten van een gezellige dag schaatsen. De dames waren binnen enkele seconden aan het scheuren op het ijs. Snel schaatsen op de buitenbaan en prachtige pirouettes op de binnenbaan. Sommige dames maakten er een hele show van en lieten zichzelf vrijwillig over het ijs glijden. Gelukkig na enkele valpartijen veilig naar huis teruggereden.

IMG-20150201-WA0005