Beverdoedag

Op zaterdag 14 juni 2014 vond in regio NVF bij Scouting groep Kon Tiki in Putten, de jaarlijkse Bever Doe Dag plaats. De bevers (5-7 jaar) van diverse scouting groepen uit Almere, Lelystad, Biddinghuizen, Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet en Putten doen hier aan mee en gaan een erg leuke dag beleven. Samen met ongeveer 150 andere bevers gaan zij op zoek naar een schatkaart en oefenen ze om ‘waterproof’ te worden.

Bever doedag 2014

De bevers verzamelen bij de woonboot van Sterre en Steven Stroom, waar Steven Stroom iets in het water ziet liggen. Hij staat ongeduldig aan de waterkant te kijken naar een glazen fles. In de fles zit een briefje en Steven wil wat er op staat graag aan de Bevers vertellen dat het om flessenpost gaat. De Bevers willen graag weten wat er op briefje staat. Maar wat dat is dat zien de Bevers op 14 juni 2014 in Putten. Maar de bevers konden de schat alleen vinden wanneer ze echt waterproof waren.

Een klein stukje van wat er op de brief staat had Steven Stroom wel gezien en het heeft te maken met een schat. En ook hoe de Bevers aan de schat kunnen komen. Dat is door het doen van spelletjes om waterproof te worden. Zo moeten de Bevers o.a. Ren je Nat, Zwaan kleef aan, waterproefjes, stratenmaker op zee doen.

Door het doen van de spelletjes worden er puzzel stukjes verdient die na het in elkaar zetten de locatie aangeeft waar de schat ligt.

De Bever Doe Dag brengt bevers in contact met andere bevers uit hun regio. Zo leren ze samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de bevers, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Beverdoedag 2014 Beverdoedag 2014-1

Als herinnering krijgen de Bevers een BeverDoeDag badge die ze op hun blouse mogen plaatsen. Volgend jaar zal zoals het er nu voor staat de Bever Doe Dag voor de regio Noord Veluwe , Flevoland plaats vinden in Almere bij de Scouting Hannie Schaft groep.

Bron:  Bas Bos, dichtbij-meeschrijver (bedankt)