Bevers in Luilekkerland

Alle Bevers vonden het volgens papa en mama erg spannend om te gaan logeren. Dat ze naar Luilekkerland zouden gaan, stond al in de uitnodigingsbrief. Spekjes aan de bomen en lollies uit de grond zouden daar zijn. Zou dat echt kunnen? Als je z’n lolly ziet zou je hem meteen op kunnen snoepen! De Koning van Luilekkerland schreef een brief. Hij was niet thuis en daarom kregen de Bevers opdrachten om de code te verdienen, dat was zo gedaan. We volgden de grote snoepjes in de bomen en strikten onze schoenen met echte snoepveters! Onderweg kwamen we al een soort lekker land tegen. Op een berg waren er pannenkoeken voor iedereen, onder een dak van paraplu’s! Op die manier was het eerste deel van de code al snel verdiend. Zzzz, Stond er op het papier. De laatste opdracht was in de supermarkt. Zelf boodschappen doen en goed samenwerken. Op de terugweg zongen we liedjes, zo van: ‘lui lui lekker land’ ‘lui lui lekker land!’.

IMG_4613.JPGIMG_3390.JPG

IMG_3410.JPG

Bij de ingang aangekomen schoven we het papier in de deur. Zzzz, en mmm. Misschien betekend het logeren! Maar een deel van de code was nog niet verdiend. Samen verplaatsen, van hier naar daar. Het moeilijkst was het spekje dragen. Het mocht niet op de grond komen en we hadden allemaal een stuk touw in handen. Maar het ging goed! Zzzz, Mmmm Land. (stond er op de deur) lui lekker land! Natuurlijk!

De deur ging open, op je knieën, door het gangetje kruipen. En…. Wauww! Aan de bomen hing snoep en je kon liggen en springen op grote kussens. Er was ook een pan met limonade waar je met rietjes uit drinken kon. Het was echt een heel bijzondere en mooie plek. Nu konden we even luieren, een boekje lezen en een spelletjes doen. We gingen daar ook avondeten. Met zo velen aan een tafel was ook wel bijzonder en gezellig. Met hap hap happer de hap alles is opgegeten! Buiten bij het kampvuur zongen we nog meer liedjes. Cowboy Billy Boom natuurlijk en in het bos daar staat een huis. Zo leren we samen steeds meer liedjes. Dat moesten we maar eens vaker doen. Maar nu, tanden poetsen, plassen en pyjama aan! En lekker slapen. Iedereen naast elkaar in het verblijf van de Welpen.

De volgende ochtend werden voor het ontbijt de haren mooi gekamd, gevlochten en in model gebracht. Dat zag er goed uit! Daarna deden we allerlei uitbeeldingen tijdens de ochtendgym. Tijdens het ontbijt in Luilekkerland werden er veel boterhammen gegeten en volop gekletst over van alles en nog wat. En zoals we allemaal al wisten gingen we vandaag instaleren! We lazen het verhaal over Hotsjietonia, het dorp waar de Bevers altijd spelen. Samen maken we alles klaar voor het instaleren. Bankjes in een rij, slingers in de boom een cakejes met versiering. Samen delen en samen spelen, dat was wat de Bevers doen. En dat hebben we beloofd. Daniel, Elianne en Hanna zijn nu ook echte Bevers geworden. Ze zijn geïnstalleerd. Na het applaus gingen we wat drinken met de papa’s en mama’s er ook bij. Toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Dat is wel jammer maar we zijn ook wel heel erg moe.

Tot volgende week!

Groetjes van

Elianne, Marius, Hanna, Corina, Sven, Ella, Amy, Tim, Daniel, Rosanne

en

Noa, Roosmarijn, Bas Bos, Steven Stroom, Suus en Sterre

Heel veel meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum: 2015-bevers-in-luilekkerland