Bezoek aan Aardhuis door de welpen meisjes

Op zaterdag 24 mei zijn de welpenmeisjes naar het aardhuis in Apeldoorn geweest. Ze hebben daar een rondleiding gehad, waar de dames heel veel vragen aan de boswachter  maar er waren ook leuke verhalen van de boswachter 😉 Buiten in het park hebben ze herten en wilde zwijnen gezien! Ook de sporen van dassen en een uitwerpsel van een vos werden gespot. Het was een hele leerzame opkomst.

IMG-20140524-WA0016IMG-20140524-WA0008

IMG-20140524-WA0020

 

 

 

 

 

Ter voorbereiding en om wat tijd te winnen zijn de expolers vandaag alvast begonnen met het bouwen van een vlot. Met het Hemelvaartsweekend hebben ze die hard nodig om deel te nemen aan het regio evenement explore. De welpen jongens hebben vandaag de schaduw in het bos opgezocht, twee teams tijdens het spel levend stratego. Scouts en Verkenners hadden vandaag een gezellig samen zijn op de locatie GuithĂ©gro. Door het bos in en om het clubhuis waren verschillende letters verstopt, door een spel en cryptische omschrijving konden de letters worden gevonden…. Een deel van de scouts leiding en het voltallige verkenner leiding team was op cursus bij de regio. Dit weekend werden ze bijgeschoold voor de kamperkenning. maar ook aan gezelligheid en ervaringsuitwisseling tussen de verschillende teams stond hoog in het vaandel.

Volgende week hebben enkele speltakken geen opkomst, de Welpen meisjes en Verkenners gaan door. De Explorers zijn op kamp vanaf donderdag, heel veel plezier bij Explore!