Bouwen, groot en klein, leerzaam en uitdagend

De opkomst van de welpenmeisjes stond vandaag in het thema van het weer. Na een korte uitleg over hoe je het weer kan bepalen werd er een weerbericht gemaakt voor vandaag en morgen. Na het weerbericht werd er een regenmeter gemaakt met een oude plastic fles. Deze kunnen de welpen gebruiken om thuis de regenval te meten. Omdat we te lang binnen hebben gezeten werd het tijd om lekker te rennen. Dit deden wij met een renspel met de verschillende windrichtingen. Aansluitend deden we nog een estafette met de windrichtingen. Als afsluiter werd er een weer-quiz gedaan. Omdat de welpen de hele opkomst goed hun best gedaan hebben kregen zij het insigne weer uitgereikt tijdens het afsluiten.

De verkenners hebben vanmiddag een Chinese oversteek gebouwd. Per patrouille werd een deel van de oversteek gebouwd. De verkenners die nog niet alle knopen onder de knie hadden kregen instructie van Martijn. Na de thee ging de snelheid er even uit, maar na een kleine aansporing was om 16:25 de oversteek toch echt af. Een ieder heeft zich minstens een keer naar de andere toren laten draaien. Zelfs een aantal rowans en stamleden konden het niet weerstaan en lieten zich over zetten. Om 16:45 werd het startsein opruimen gegeven. Binnen 15 minuten wist men alles netjes af te breken en op te ruimen. Een record op zich 🙂 na het afsluiten met de vlag en het wel thuis en goed spoor ging een ieder weer naar huis.

IMG-20150117-WA0022IMG-20150117-WA0017

Bevers hebben vandaag een aantal bewoners van Hotsjitonia bezocht. Daar kregen ze de opdracht om over een indianen brug te lopen. Spannend maar met hulp van elkaar was dit een makkie. Daarna werden er uitvindingen gemaakt!  Bruggen, torens en huizen en dat met spekjes en saté-prikkers.  Tijdens het drinken hebben we gekeken naar de eerste tekeningen in ons logboek!  En kregen we te horen dat als we een stuiter badge willen verdienen dat we dan bij alle bewoners van Hotsjitonia langs moeten gaan.  Dat gaan we zeker doen. Vandaag kunnen we al 3 inwoners af vinken!

IMG-20150117-WA0000IMG-20150118-WA0002

Bij de scouts was het een belangrijke dag, het was de laatste dag om het insigne houtbewerking en stoken te behalen. De scouts hebben vandaag laat zien dat ze veilig met een zakmes en bijl kunnen omgaan en dat deze voor een eenvoudige taak gebruikt kan worden. Ook het veilig gebruiken, overgeven en het lopen met bijl hebben ze kunnen laten zien. In tweede deel van het programma hebben ze per ronde een brug gebouwd met elastiek en lange, dunne stokken. Na een uurtje bouwen de grote test… welke kan het meeste gewicht dragen. Ronde de Haviken hebben gewonnen met 7,5 kg, valken 2e met 6 kg. bij de arenden kon er 5kg aan hangen. Het was een leuke en geslaagde opkomst.

20150117_16170620150117_162221

 

Uitdaging op grote hoogte bij de Explorers. Ze hebben parachute gesprongen. Dit maal niet van uit een vliegtuig maar vanuit een zelf gemaakte toren. Door op grote hoogte een katrol met een touw op te hangen, aan de ene kant een  zak met zand en aan de andere kant een explorer.. bij enkele testen ging het wat langzaam en moest de explorer worden geholpen, beetje zand uit de zak en op naar de 2e ronde..  Het was een geslaagde middag, op naar de volgende uitdaging.

IMG-20150117-WA0010IMG-20150117-WA0012