Cluedo, op ontdekking en samenwerking

De verkenners zijn vandaag op visite geweest bij Guithegro voor een gezamenlijke opkomst met de scouts. Met 5 teams werd Levend Cluedo gespeeld, waarbij er door middel van opdrachten allerlei hints verdiend konden worden die uiteindelijk moesten leiden tot het moordwapen en de dader. De opdrachten vergden nogal wat denkwerk en scoutingvaardigheden. Uiteindelijk werd ontdekt dat Dick de dader was, met een piopaal in het Leidingverblijf. Winst was een lekkere zak marshmallows.

IMG-20150228-WA0016IMG-20150228-WA0008IMG-20150228-WA0023

De bevers hebben een eigen logboek gemaakt. Tijdens een wandeling door Hotsjetonia kijken door een lijst en tekenen wat je ziet. Vandaag was er ook weer een nieuw gezicht bij de bevers en zij vond het geweldig! Ze ging er zonder blikken of blozen in op dus die gaat niet meer weg hoor!

Vandaag hebben de welpen in 2 groepen een onderdeel van parcours bedacht en gemaakt. Graven, pionieren en tonnen werden uit het hok gebruikt.
Aan het eind werd de 5 vijfkamp tegen elkaar gevierd. Skilopen , balletje via lepel overgeven en een memoryspel. Tijdens deze opkomst stond samenwerking centraal! Hard gewerkt goed samen gewerkt! Samen oplossingen bedacht!  En alles samen in een zeer korte tijd opgeruimd!