Eerst “echte” opkomst: Kennismaken en leuke dingen doen!

Kijkdag  bij de Bevers. Vandaag hebben de bevers Hotsjitonia doorgelopen en zijn we bij bijna alle dorpsbewoners geweest. Bij de ene moesten we op een lastige touwbrug. En bij de ander hebben we geleerd hoe we met vuur om moeten gaan. Om vervolgens een tak te zoeken waar de marshmallows op konden.

IMG-20140920-WA0000DSC_0623

De Explorers hebben de nieuwe leden uitgelegd hoe het reilen en zeilen bij ons gaat. Daarna het chaos spel gedaan (spel zonder duidelijke uitleg en vooral veel chaos) om te laten zien hoe belangrijk voorbereiding en een duidelijke uitleg is. Daarna een managementgame, opdracht: een niet functioneel pionierobject. Groep onderverdeeld in een designteam, bouwbedrijf, leveranciers, catering, bestuur en zzp’ers. Iedereen werd tijdens het spel op z’n taken gewezen, en deed z’n uiterste best om een mooi eind resultaat te krijgen. Al met al een leerzame en geslaagde opkomst.

IMG-20140920-WA0003IMG-20140920-WA0002IMG-20140920-WA0004

Vandaag stond in teken van de jungle leren kennen bij de welpenmeisjes. Zo hebben we het jungle memorie gespeeld om alle junglefiguren te leren kennen. Bij Raksha. Bij Chil hebben we een spel gespeeld om te kijken of we konden zien wat er veranderd was. Op de Khaali Jagaah vlakte moesten we een hindernisbaan lopen. Hier moesten we goed samenwerken en luisteren naar de persoon die voorop liep. We hebben afgesloten met flipperbal.

IMG-20140921-WA0000IMG-20140921-WA0004IMG-20140921-WA0005

 

Bij de scouts de nieuwe rondes gemaakt en de rondeleiders en assistenten aangewezen. Daarna kreeg elke ronde (haviken, valken en arenden) wat voorbereidingstijd voor de puzzeltocht. Middels kaart, GPS, hints en kompas moesten de scouts erachter zien te komen waar de vragen in het bos verstopt lagen. Er waren 2 kijkers en veel nieuwe scouts dus dat was wel even wennen! Elke ronde had de puzzeltocht met succes afgerond en daarna was het tijd voor een potje Hollandse leeuwen. Toen iedereen lekker vies en moe was hebben we opgeruimd en afgesloten met wel thuis en goed spoor. O ja, We hadden ook nog een kudde schapen op bezoek.

IMG-20140921-WA0002

Ook bij de welpenjongens stond het in het thema van kennismaking. Kennismaken met elkaar en met het welpen verhaal. Op de nieuwe welpen na, werden we vandaag geholpen door Queenie en Patricia. De welpen gingen in groepjes speuren door het bos om de juiste kleuren bij elkaar te vinden en bij een juiste match te vinden wat de naam was van het dier op het kaartje dat matchte stond. Na een flinke tijd speuren door het bos werden ook activiteitengebieden gevonden. Toen het ging regenen zijn we binnen verder gegaan met puzzelen en bedenken wat voor spellen we bij welk gebied konden doen. Hierna was het alweer tijd voor limonade en een spelletje wie ben ik en sloten we af met het oude vertrouwde.. wel thuis en goed spoor.