Even een paar weken terug in de tijd…2014 Kerst

Jullie hadden nog wat tegoed…. Het was bijna kerst 2014, de scholen zijn dicht maar er is altijd wel tijd voor scouting.

Ook bij de welpenjongens was op de zaterdag voor kerst tijd voor een kerstdiner. En niet zomaar ééntje, ze gingen er zelf een maken voor zichzelf en voor de bevers. Ze werden verdeeld in groepjes en gingen aan de slag met eten voorbereiden, menu kaarten maken en spelletjes over eten. De bevers kwamen er later op de dag bij en zorgden voor mooi versierde placemats en borden. Uiteindelijk was het eten geblazen en zat de tafel mooi vol met smullende kinderen. Als laatste nog ‘n zelfgemaakt rendier koekje met Jip & Janneke champagne en toen mochten de bevers en welpen weer met papa en mama mee naar huis, met volle buikjes en de welpen met het koks-insigne op zak!

IMG-20141222-WA0000IMG-20141220-WA0002

De welpen meisjes hebben een mooie tocht door het bos gelopen. Ook bij de Explorers was het een gezellige middag en avond. Na het samenstellen van het menu werd er gekookt om zo met z’n allen te genieten van een heerlijk Kerstdiner, brunch op de tijd van diner.

De “droge” 3e kerstdag werd door de Explorers benut om een mooie tocht te maken door de omgeving van Nunspeet.  Koud, nat maar wel een erg gezellige opkomst een mooie afsluiter van het jaar!!

IMG-20141228-WA0000