[Explorers] Explore 2013: Ralcatraz

20130522_065713
Net als voorgaande jaren wordt er tijdens het hemelvaartweekend weer een Explorerkamp voor de regio georganiseerd. Het explorerkamp is een uitdagend kamp afgestemd op Explorers waar gezelligheid en een “zeewaardig”-vlot de basisingrediënten zijn. Hoewel dit natuurlijk bijna vanzelf gaat wordt er toch een programma gemaakt en wordt dit gezamenlijk met de deelnemende groepen ingevuld. De organisatie bestaat uit een klein clubje Nunspeetse enthousiastelingen. In tegenstelling tot de bij de Pikanu wordt het programma niet kant-en-klaar voorgeschoteld, maar wordt er een bijdrage van alle deelnemende groepen verwacht.
Meer informatie: http://www.scoutingnvf.nl/?tribe_events=247

 

Melding KNMRI:
Explore2013 KNMRIOp zaterdagmiddag werden we gealarmeerd voor een omgeslagen vaartuig op het Veluwemeer. Een passerend zeiljacht zag 6 personen te water en een zeilboot op zijn kop. Ze konden zelf geen hulp bieden en riepen op VHF kanaal 16 gelijk om hulp van een reddingboot. Nadat we ter plaatse zijn spreken we de schipper van het zeiljacht kort aan voor informatie en zetten daarna gelijk koers richting de opgegeven positie. Ter plaatse blijkt het geen omgeslagen zeilboot maar een zelfgemaakt vlot met 6 jonge opvarenden van scouting Lelystad. Ze zijn vanaf eiland Ral onderweg naar de vaste wal en worden onplezierig verrast door een fikse regenbui met daarin veel wind en kunnen hierdoor de wal niet bereiken. Nadat we alle opvarenden in een thermodeken hebben gewikkeld zorgen we bij aankomst aan de wal gelijk voor opvang in een warm en droog verblijf. Hier komen de jonge dames weer op temperatuur. Ze blijken onderdeel uit te maken van diverse scouting groepen en verblijven elk jaar op dit eiland. Nadat we een goed gesprek met de leiding hebben gevoerd keren we retour boothuis Elburg.
Bron: http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/elburg/reddingrapporten/?contentID=6BA9B2B0 & http://monitor.livep2000.nl/

Enkele inpressiefoto's: