Geschiedenis/nieuws Scouting Nunspeet

Al geruime tijd doe ik onderzoek naar de geschiedenis van Scouting Nunspeet. Dit gebeurd op alle mogelijke manieren. Mijn drijfveer is dat het jammer zou zijn als na verloop van tijd de geschiedenis zou vervagen, en niemand meer weet wat er nou wel of niet klopt van wat we roepen. Ook zou het jammer zijn als de groep geen deelgenoot zou worden van nieuwe ontdekkingen uit onze meer dan rijke geschiedenis.

De ervaring is dat er veel geschreven is wat aantoonbaar niet altijd klopt. Bijvoorbeeld data en namen zijn lang niet altijd correct en sommige verslaggevers maakten er echt een potje van. Mocht iemand, of zelfs oud-leden in de toekomst fouten ontdekken, of nieuwe informatie of foto´s hebben dan wordt ik graag persoonlijk of via de Webmaster getipt.

Inmiddels weet ik na een jaar dat het onmogelijk is om bij het begin te beginnen. Dit komt vooral omdat er tot nu toe een onderbreking in de tijdlijn zit die in het project zeer weerbarstig is. Om toch ergens te beginnen met delen heb ik vandaag de keus laten vallen op precies 80 jaar geleden.

Je zult namen lezen die nu nog onbekend zijn. In de artikelen die nog komen zal iedere naam steeds meer een gezicht krijgen is mijn ervaring. Ik hoop dat jullie uiteindelijk net zo nieuwsgierig worden naar de geschiedenis van Scouting Nunspeet als ik.

Veel plezier met lezen.