Geslaagde 1e Survival Experience

Gistermiddag kwam er bij Bram’s Troephuis een groep van 6 kinderen aangefietst om mee te doen aan de Survival Experience die de moeder van een van de kinderen had gewonnen bij onze Like, Share & Win-actie op Facebook. Ze konden meteen een glimp opvangen van de wereld van Scouting, want de Verkenners waren op dat moment bezig met een watergevecht met hun zelfgebouwde ‘katapult’ om waterballonnen mee weg te schieten.

Na een introductie door Lisette over Scouting, kon er worden begonnen met het eerste onderdeel van de Experience: zelf popcorn maken op het vuur. Dat ging super, en een voor een zag je de maïskorreltjes in de netjes veranderen in echte popcorn. Daarna was het natuurlijk smullen geblazen! Ondertussen werd er ook nog brooddeeg gemaakt, dat de kinderen in een zakje op hun lichaam mee moesten nemen, zodat het deeg op die manier kon rijzen. Best gek he?

IMG_3589.jpgIMG_3596.jpgIMG_3664.jpg

Met gevulde buiken was het toen tijd voor de volgende activiteit: de race met de ski’s. Al heel snel werd besloten dat het de jongens tegen de meisjes werd. De meiden waren in dit geval sneller bij de eindstreep en hadden dus gewonnen, ondanks een kleine valpartij.

Bij het parcours over de netten gingen zowel de jongens als de meiden als een speer. De een wat sneller en soepeler dan de ander, maar allemaal zijn ze er overheen geklommen. Erg stoer! Via de netten kwamen ze bij een zeephelling, waar lekker naar beneden geglibberd werd. De baan moest eerst even worden ‘ingegleden’, maar nadat er een paar keer overheen was gegaan, kwam de vaart er bij sommigen toch wel lekker in.

Met natte, naar zeep ruikende kleren ging de groep vervolgens verder naar een spel waarbij je vastzat aan een reeks binnenbanden en zo ver mogelijk een blik hotdogs moest wegzetten, dus loslaten voordat je weer naar achteren werd getrokken. Wie het verst kwam, had gewonnen. Ook hier werd het de jongens tegen de meisjes, waarbij de meiden uiteindelijk toch weer hebben gewonnen, hoewel het weinig scheelde.

Met dit spel hadden ze weer een deel van hun maaltijd verzameld, maar het was nog niet genoeg om je buik echt goed te kunnen vullen. Daarom was er nog een laatste onderdeel: hier moesten de kinderen met een schatkaart op zoek gaan naar groenten die waren verstopt in het bos. Als je gaat survivallen moet je tenslotte ook veel moeite doen om eten bij elkaar te zoeken. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn, maar uiteindelijk werden de paprika’s, prei, uien en wortel dan toch gevonden.

IMG_3676.jpgIMG_3725.jpgIMG_3801.jpg

Nu er genoeg ingrediënten waren verzameld kon er worden gewerkt aan een welverdiende maaltijd. Er werd door de kinderen een stok gezocht waar ze met een mes de bast af hebben gesneden, zodat het brooddeeg dat ze al die tijd met zich mee hadden gedragen er omheen kon worden gewikkeld. Zo konden ze hun eigen broodje bakken boven het vuur. Ook werd de gevonden groente gesneden om er vervolgens groentesoep van te maken. De zelfgemaakte broodjes hotdog en de groentesoep smaakten heerlijk! Ook het toetje was om je vingers bij af te likken: de kinderen hebben zelf bananenbootjes gemaakt: gebakken banaan met chocolade. Yum! Toen alles op was, was het ook alweer tijd om naar huis te gaan. De tijd was echt omgevlogen. De jongens en meiden waren erg enthousiast: ze hebben een supergave middag gehad! Alle vrijwilligers die voor en achter de schermen hebben geholpen: heel erg bedankt!

Wil jij ook een keer een supercoole ochtend of middag beleven bij Scouting? Dat kan! Op zaterdag 27 juni hebben we een open dag, waar iedereen vrijblijvend een keer mee kan komen doen. Op de pagina ‘Speltakken’ op onze website kun je meer informatie vinden over leeftijdsgroepen en tijden.

Een foto-impressie van deze gelaagde dag: (foto’s zijn ook in het fotoalbum te vinden)