Geslaagde klusdag op Brams Troephuis

Op zaterdag 5 april pruttelde de koffie al heel heel vroeg op het Brams Troephuis. Vanaf 8 uur kwamen de eerste vaders en moeders al aan op de fiets of auto.
Ook waren er al enkele welpen en verkenners uit hun bed gevallen om te helpen bij de jaarlijkse klusdag. Eerst rustig een bakkie doen, en de grote lijst met klussen bekijken welke onder leiding van Kees werd doorgenomen. Diverse timmerklussen zoals het aftimmeren van de kopgevel van het welpenverblijf, opslag naast en toegankelijkheid van de gas meter in het verkennerverblijf maar ook een plafonnetje in het beverhok.

Maar vooral veel, heel veel schilderwerk is er uitgevoerd. Alle luiken zijn onderhanden genomen, mooi rood en wit schilderen. Alle boeidelen zijn weer in de beits. Deuren en kozijnen weer netjes in de groene kleur. Om alles helemaal af te maken zijn ook de buitenmuren weer netjes uitgevuld en in de verft gezet. Naast het schilderwerk stond er ook een schoonmaak op de planning. De keuken en de sanitaire unit is weer helemaal opgepoetst. Onvoorstelbaar hoeveel vet er in een afzuigkap kan zitten, na goed boenen is hij weer blinkend schoon.

Voor het stallen van de fietsen is er weer een mooie strakke fietsenstalling gecreëerd. Helaas was de vorige gesneuveld door houtoogst werkzaamheden maar nu is er weer een mooie plek om tijdens je opkomst de fiets te stallen. Om dit alles te doen moest er nog een beetje grond verzet worden, veel kruiwagens vol maar dan is het vlak en kunnen we met de aanhanger het haardhout bij het hok krijgen. Ook de shelter die in het bos staat is weer opgeruimd en klaar voor transport naar andere oorden.

Gedurende deze dag was de verzorging weer goed voor elkaar, op elk moment was er verse koffie en koek. Tussen de middag had de inwendige mens geen klagen, waar hard gewerkt word moet ook goed gegeten worden van de soep en broodjes worst! Alle klusser hebben het dan ook heerlijk laten smaken. Bedankt voor de catering!!

Niet alleen de ouders hebben hard gewerkt, ook op onze jeugd mogen we trots zijn! Zo hebben de welpen jongens een composthoop gebouwd, hout verzameld voor de kachel en niet onbelangrijk het bos ontdaan van al het afval. Op een van de foto’s is de buit goed te zien, wat een troep.  Verkenners hebben een groot vuur gebouwd om alle schrootjes op te stoken, lekker warm.. heel warm… maar ook werd er door hun geschilderd in de patrouille hokken. Elke week worden de hokken mooier en mooier.
De bevers hebben ook een bijdrage kunnen leveren aan dit spektakel, de krukjes en andere kleine spulletjes waren wel eens toe aan een poetsbeurt. Grote emmers sop kwamen er aan te pas, met sop en water kun je leuke dingen doen. Alles werd schoon en er werd hard gelachen en als aandenken… een nat shirt… met dit mooie weer is dat geen probleem.

Explorers hebben hun eigen verblijf maar weer eens onder handen genomen, ook daar was nog wat schilderwerk en poetswerk te doen. Enkele explorers hebben ook ondersteuning geboden aan het reinigen van de keuken en het aanvegen van de verblijven. Naast het houthok lag er nog genoeg om te hakken, alle energie is er bij die jongens en dames wel uit na deze drukke middag.

Kortom een geslaagde en een zeer productieve, zonnige, gezellige klusdag!

Iedereen die hieraan een bijdrage heeft gegeven hartelijk bedankt en tot de volgende klusdag!

dsc_0428 dsc_0421 dsc_0424

 

op facebook staan nog enkele foto’s meer:www.facebook.com/ScoutingNunspeet