Kampjes,valentijn, snoepbeurs en vuur

De welpenjongens hadden een verrassing vandaag. Omdat Hathi en Mang niet konden komen, was Baloe er voor een keer bij. Die nieuwe naam vonden de mannen flink wennen, want er werd non-stop nog akela geroepen. Na het alvast kort over het aankomende kamp te hebben gehad en hiervoor al dingen bedacht zijn, zijn de mannen flink aan het rennen gegaan. Hollandse leeuwen, 10 tellen in de rimboe en ga zo maar door. De renspellen vlogen je om de oren! Daarna weer afgesloten en terug naar huis met een uitnodiging voor het kamp!

Verkenners hebben een erg leuk kamp gehad, georganiseerd door de rowans/sherpa’s. Vrijdagavond ging het kampje van start. Na het inleveren van de zaklampen kon elke patrouille na uitleg de tocht lopen. Spannend……. Ja zeker het spookte goed in het Bos.
De volgende ochtend een boterham eten en buiten vuur stoken. Elke patrouille maakte iets anders lekkers voor de lunch: groentesoep, broodjes gebakken ei, broodjes knakworst het was allemaal lekker!!!

IMG-20150214-WA0007IMG-20150214-WA0006IMG-20150214-WA0013

Vuur, wat kan je er allemaal mee? De bevers hebben in het bos rond het clubhuis allemaal vragen over vuur gevonden en daar leuke antwoorden bij bedacht. Ook hebben ze bedacht dat je niet zelf iets op het vuur mag gooien en niet rennen. Maar het leukste is wat lekkers te eten maken en dat hebben ze dan ook gedaan. Heerlijke marshmallows roosteren boven het vuur en met een lekker koekje eten.

De welpenmeisjes hebben vandaag een Valentijns opkomst gehad! We begonnen eerst met de geschiedenisquiz waar komt Valentijnsdag vandaan! Daarna mochten de meiden kiezen tussen een valentijnskaart maken, stoffen hart naaien of een hart van kranten maken opvullen met propjes en verven! Na de limo hebben we een cupido pijl en boog gemaakt en daar een spel mee gedaan!

De scouts hebben zich vandaag tactisch en vol enthousiasme op de beurs gegaan. Na het maken van een eigen standje met behulp van een driepoot kon na de thee de Snoepbeurs openen. Buiten het handelen van snoep, werd het nog wat lastiger gemaakt door de leiding door milieuheffingen te innen, de arbeidsinspectie kwam op bezoek en natuurlijk de schommelde koersen van die dag. De arenden speelden het slimst en gingen er met de winst vandoor. Met zakken vol met snoep werd er afgesloten met Wel Thuis en Goed Spoor!

Tot volgende week bij Expeditie Elburg!