Kanoën, snoepbeurs en ritselspel

Scouting, een heleboel variatie in activiteiten!  Dat bleek zaterdag 28 juni wel weer, het programma van de speltakken was zeer verschillend. De ene speltak bleef lekker in en om het clubhuis, de andere gingen het dorp in of lekker de natuur in met de kano.

Om dicht bij huis te beginnen, de beurs kennen we allemaal wel van de tv of krant. Maar bij de welpen meisjes werd het allemaal met snoep en andere dingen nagespeeld. Een hele berg aan snoep en anderen dingen werd verdeeld over de kopers en de bank. Door middel van handelen en koerswijzigingen in de aan en verkoopprijs werd het een spannende middag.
De verkenners gingen al iets verder van “huis” Lekker met je patrouille het dorp in voor een ritsspel.  De leiding had natuurlijk weer een mooie, creatieve boodschappenlijst bedacht.

Scouts gingen vandaag met de auto naar Giethoorn, daar kan je heel mooi kanoën!! Er werden een aantal bootjes gehuurd en de dames gingen lekker paddelend het water van de plassen op.  Het weer kon wel iets beter, maar zoals dat bijna bij kanoën hoort ga je om en heb je een nat pak en werd er toch gezwommen. Na een beetje zwemmen gingen de dames voldaan terug naar huis.  Het was een geweldig avontuur!

Volgende week (5 juli) staat voor de Verkenners en Scouts  het jaarlijkse pannenkoekbakwedstrijd op het programma, wie gaat er dit jaar met de prijs naar huis??

IMG-20140628-WA0002IMG-20140628-WA0003IMG-20140628-WA0004IMG-20140628-WA0006