Klussen van start op het Brams Troephuis

HULP GEVRAAGD: woensdag 17-september

Gisteren zijn Rene en Kees begonnen met de kachelrealisatie bij de Rowans.
Dit houdt in dat we de oude kachel is  weggehaald, de flexibele pijp uit de schoorsteen hebben gehaald en de schouw hebben “aangepast”.  Voor deze aanpassing is de balk weggehaald en daarmee ook een groot gedeelte van de stenen (omdat die allemaal los zaten).

Het binnenwerk, de stalen kap, is er ook uit. Ook hebben we een nieuwe ingang gemaakt halverwege de schouw. de schoorsteen staat nu gestut met balkhout.

Om de vaart er een beetje in te houden staat  vanavond (woensdag 17 september ) in de planning de boel dichtmetselen zodat de stutten weg kunnen en we het puin in de oude haard kunnen dumpen. Zodra dit gerealiseerd is heeft de schouw een weekje de tijd om lekker te drogen want…..

 Komende dinsdagavond 23 september willen we kijken of we een nisbus in de schoorsteen kunnen plaatsen en eventueel de kachel kunnen neerzetten.

 Vraag: Wie zou vanavond, woensdag 17-september ons kunnen bijstaan in het dichtmetselen?

 Er zijn Blokken en Beamix neergezet dus de materialen zijn er. Nu nog 2 extra handjes en wat gereedschap. Als alles een beetje vlot loopt hoeft geen hele avond te duren. Aanvang 19:30 uur.

 Heb je tijd en wil je graag helpen stuur een reactie op deze post of een mailtje aan Kees via: Kees Heuzer