Leuke opkomsten bij Scouting

Bij de Welpenmeisjes stond de opkomst in het thema samenwerken. Er was ook nieuw meisje bij dat kwam kijken; heel gezellig! We hebben geopend en daarna zijn we door het spinnenweb gekropen waar we moesten uitkijken dat de belletjes niet afgingen. Daarna kregen de meiden een rauw ei. Met dit ei in een kruiwagen moesten ze een tocht lopen. Het ei moest heel overkomen tot de rustplek. Met goed overleggen en samenwerken is het gelukt om het ei heel over te brengen, hoewel het wel een smeerboel werd. De Welpen hebben, voordat ze weer naar het clubhuis gingen om af te sluiten, bij het vennetje nog even geklommen in de Rododendrons. Volgende week staat de Welpendag in Harderwijk op het programma. We hopen natuurlijk dat alle Welpen meegaan naar deze superleuke regionale activiteit.

IMG-20150926-WA0007.jpg IMG-20150926-WA0003.jpg

De Bevers hebben kennisgemaakt met Keet Kleur, een nieuw gezicht in Hotsjietonia, het fantasiedorp waar de kinderen in spelen. Zij had allemaal leuke dingen bedacht om haar beter te leren kennen. Het begon met kleurentikkertje, even lekker rennen. Keet had kleurenwaaiers gemaakt waarmee de Bevers het bos in gingen. De bedoeling was om dingetjes te verzamelen met die kleuren. Tijdens het limonade drinken vertelde Keet de Bevers een verhaal over haar en Stuiter. Daarna hebben we met stoepkrijt de gevonden voorwerpen nagetekend op de stoep en een herfstslinger gemaakt van papier voor in ons verblijf. Het was heel gezellig! Volgende week maken de Bevers kennis met onze andere nieuwe leiding: Rebbel!

IMG-20150927-WA0002.jpg IMG-20150926-WA0010.jpg

De Scouts hebben zich met een startkapitaal van €20.000 in het casino begeven. Met spellen als Black Jack, de paardenrace, loterij (met jackpot), handje drukken en dobbelen kon je je geld proberen te verdubbelen. Tussendoor speelden we ook een potje Hollandse leeuwen. We hadden weer lekkere ijsjes van Camping de Tol gekregen, dus dat ging er wel in tijdens de pauze. De mega jackpot ging er helaas niet uit, maar Michelle ging er vandoor met de 1e prijs: zij had €88.000 bij elkaar gesprokkeld. Volgende week komen de 4 meiden die kwamen kijken weer meedoen, dus we hebben er al zin in!

Bij de Welpenjongens was het feest. We hadden weer twee kijkers en Mang was jarig! We hebben het spel ‘Vleermuizen en Wouwen’ gespeeld, waarin twee teams tegen elkaar moesten strijden om een boodschap over te brengen. Daarna was het alweer tijd voor limonade en een traktatie van Mang. We hebben afgesloten met een lekker potje ‘Knock your socks off’ en kontenworstelen. Volgende week gaan we met bijna alle Welpenjongens (en meisjes) naar de Welpendag toe en de week erna is onze vriendjesopkomst. Allemaal leuke dingen dus!

IMG-20150925-WA0000.jpg