Maand november welpenjongens afgesloten met ‘te gek’ weekendkamp

De maand november zat bomvol leuke activiteiten voor de jongenswelpen.  Zo stond de eerste opkomst van deze maand in het teken van het indelen van de nesten. Dit hebben we gedaan door in wisselende samenstelling verschillende spelletjes te doen die te maken hebben met kennismaken en samenwerken met elkaar, zoals het rodedraadspel (in dit geval met een blauwe draad), een geblinddoekt parcours en vierkant touwtrekken. Aan het eind van de opkomst zijn de uiteindelijke nesten ingedeeld.

De week erop hebben we het smokkelspel gespeeld, natuurlijk met ‘echte’ goudstukken. Er kon dus weer lekker door het bos worden gerend tijdens deze opkomst.

Natuurlijk moet er eens in de zoveel tijd ook een vuurtje worden gestookt, dus zaterdag de 16e hebben we weer eens flink hout gesprokkeld en een paar mooie vuurtjes gebouwd. Uiteraard mochten de marshmallows daarbij niet ontbreken!

De laatste gewone opkomst van november hebben we het welpenlokaal omgebouwd tot een waar casino, waarin de welpen met een bepaald startkapitaal mochten proberen om door middel van verschillende spelletjes hun ingelegde geld te verdubbelen. Altijd leuk om te zien dat sommige welpen megawinsten maken en anderen binnen no time alles alweer kwijt zijn. Deze opkomst vormde een mooie aanloop naar december; bij de welpenjongens de maand van het geld. Doel hiervan is om de welpen bewust te maken van het feit dat geld niet oneindig beschikbaar is en ze te leren omgaan met geld om te gaan.

Ten slotte hebben we afgelopen weekend een kampje gehad in het thema Loenatik. Tijdens het installeren van de nieuwe kinderen en Ikki als nieuwe leiding bij de jongenswelpen, kreeg Akela een droge keel van al het praten en nam een slok van nogal dubieuze groene limonade. Het smaakte volgens hem erg vreemd en liet het even proeven aan Baloe en Ikki. Die vonden het ook erg vreemd en zelfs smerig smaken, dus heeft Akela de limo maar snel aan de kant gezet en is hij verder gegaan met installeren. Tijdens het eerste spelletje die middag kreeg de leiding 1 voor 1 buikpijn en verdwenen ze om en om naar binnen om even bij te komen. Eenmaal terug leken ze ineens wel heel iemand anders, want Baloe had ineens een jurk aan en lippenstift op, Ikki zag er ook ineens anders uit, want ze had een spencer aan en een gekke bril op en Akela was ineens veranderd in een majoor, compleet met militair uniform. Ze gedroegen zich ook ineens anders en de welpen vroegen zich af wat er aan de hand was. Zelf vond de leiding helemaal niet dat ze raar deden.

’s Avonds in het donker hebben we nog een soort van smokkelspel gespeeld: er moesten pilletjes naar het gekkenhuis worden gesmokkeld en de smokkelaars (welpen) mochten niet worden betrapt door de bewakers van het gekkenhuis (andere welpen die met zaklantaarns rondschenen).

Tot we voor het slapen gaan de film Loenatik gingen kijken bleef het voor de welpen een mysterie waarom de leiding ineens zo raar deed. Zou het door die rare limonade komen? Waren ze ineens veel jonger? Tijdens de film viel het kwartje: de leiding was veranderd in personages uit de film! De volgende ochtend kwam de ontknoping: de leiding nam een aantal pilletjes en werd gelukkig langzaam weer zichzelf, zodat iedereen met een gerust hart naar huis kon gaan 🙂

De foto’s van (bijna) alle activiteiten zijn te vinden in ons fotoalbum.