Overvliegen 2013

Traditiegetrouw wordt er op de 2e zaterdag van het nieuwe scoutingseizoen overgevlogen.

Zaterdagochtend is er door leiding en jeugdleden van de speltakken hard gewerkt om de hindernissen en parcours te bedenken en te bouwen. Zo is er onder andere een kabelbaan gespannen en tunnels gegraven.

Om half twee is er gezamenlijk geopend door het hijsen van de vlag en het lezen van de padvinderwet. Aansluitend op de opening is Vikash (leiding scouts) gefeliciteerd met de geboorte van zijn dochter. Meagan, ze is geboren op 22 augustus 2013. Hebben we er weer een potentiele bever bij?

Vanuit de bevers vliegen 3 jongens over naar de welpenjongens. De jongste bevers hebben de overvliegers met een bolderbak naar de Welpen gebracht. De bevers starten dit seizoen met 4 bevers.

Akela en de Welpen hebben de overvliegers met open armen ontvangen. Over vliegen gaat niet zo makkelijk, om een echte welp te worden moest er een parcours (geblinddoekt) worden afgelegd. De welpenjongens starten dit seizoen met 28 jongens.

Er zijn 4 jongens overgevlogen van de welpen naar de verkenners, de verkenners starten dit seizoen met 18 heren. Deze vier heren kregen een aardige beproeving, eerst een stukje Big-Bag springen, door de tunnel, GPS-tochtje, en een zeer spannende kabelbaan. Gelukkig heeft iedereen het gehaald en werd beloond met een door de verkenners zelf gebakken cake.

De welpen meisjes starten dit seizoen met 9 meiden. Dit jaar helaas geen overvliegers binnengekomen. Wel zijn er vanuit de welpenmeisjes zijn er 2 welpen over naar de scouts, door het lopen met een A-frame werden ze binnen gehaald door hun “nieuwe” speltak. De scouts starten dit seizoen met 14 dames.

Er vliegen 5 verkenners en 1 scout over naar de Explorers. Hiermee hebben de Explorers dit jaar, sinds enkele jaren weer een mooie grote en enthousiaste groep. Na het overvliegen zijn er 16 Explorers!!

We wensen iedereen veel plezier bij de “nieuwe”speltakken.

Enkele impressiefoto's: