PiKaRobinson 2013, geslaagd

Tijdens het pinksterweekend 2013 heeft de Stanleystam uit Nunspeet voor de 47e keer de PiKaNu georganiseerd.
Het thema voor dit jaar was PiKaRobinson.

Aan deze editie van de PiKaNu hebben 14 groepen uit de regio Noord-Veluwe Flevoland deelgenomen. In totaal 224 man, waarvan 62 man leiding en 162 jeugsdleden (10-15 jaar). Vanuit de organisatie een staff  gedurende dit weekend van ongeveer 10 man sterk.

Ook de Nunspeetse scouts en verkenners hebben ook dit jaar weer met veel plezier en gezelligheid deelgenomen aan deze editie van de Pikanu.

Vrijdagavond is de pikanu door de voorzitter van de regio geopend door het hijsen van de vlag(en) gevolgd door een sketch om direct in het thema te komen.

"Dit jaar zullen jullie arriveren op eiland Robinson,waar overlever Rob behoorlijk wat ruimte op zijn verlaten eiland heeft voor verdwaalde reizigers! Het is voor hem bijzonder handig als jullie hier je kamp opzetten, want hij heeft jullie hulp hard nodig! De voedselvoorraad op het eiland wordt steeds minder, en ook het aantal hout neemt af.."

De laatste uren daglicht werden benut om de "jungle" in te trekken om spullen te verzamelen en de omgeving van het "eiland" te ontdekken.

De volgende ochten, zaterdag, worden we gewekt door vrolijke en oppeppende muziek. Na een stukje beweging tijdens de ochtendgym zijn de spieren lekker warm en soepel om niet al te laat daarna te starten met de tocht.

De verkenners hadden een modern apparaat (GPS) meegenomen en daarme de route vastgelegd met het volgende als resultaat:


Na de post op de zandenplas hebben de verkenners en anderen (gelukkig ook) een klein stukje vrije route bedacht in het bos om vervolgens toch weer op de juiste koers verder te gaan.

Tijdens de tocht heeft de Osbornegroep de hele middag in de veldkeuken gestaan om de gezamenlijke maaltijd voor 's avonds te bereiden. Met z'n allen waren we goed voor 25 kg rijst, 35 kg kip en 260 toetjes. Wat natuurlijk weer heerlijk heeft mogen smaken!! Complimenten aan de kookstaf voor deze heerlijke maaltijd!

's Avond werdt er veel gepraat, gedanst, gekletst, gezongen en bovenal gelachen tijden het feest op en om het podium. Door het uitvoeren van opdrachten, voor zowel jeugd al leiding, kon er punten worden verdient maar de lol is natuurlijk het belangrijkste tijdens deze avond. 

Zondag ochtend worden we wederom gewekt met het geluiden uit de speakers, na het feest van de vorige dag is het wat lastiger opstaan. Na wat beweging is toch iedereen weer warm en relatief fit om te praten en stil te staan bij de dingen in de wereld en om ons heen. Een uurtje van bezinning is dan ook gebruikelijk tijdens dit kamp op de zondag ochtend. 
De zondag word afgesloten met het kijken naar sketches en het zingen van liedjes om het kampvuur.

De maandag ochten staan in het thema van enkle posten spellen met wat uitdaging en krachtmetingen. Middels een "vlotten"race welke door de groepen zelf is meegebracht kon onderling de competite worden aangegaan.

Tegen een uur of 13.00 uur hebben we met z’n allen afscheid genomen van eilander Rob en de vlag werd getreken na het overhandigen van de prijzen en de aandekens. 

Enkele inpressiefoto's van het geweldige weekend: