Programma Groepsontwikkeling van start

Een goede Scoutinggroep is een groep die regelmatig haar eigen reilen en zeilen onder de loep neemt en kijkt waar ze zaken kan verbeteren. Onze groep heeft ervoor gekozen deel te nemen aan het Programma Groepsontwikkeling van Scouting Nederland. Het programma Groepsontwikkeling biedt ons de gelegenheid een aantal zaken binnen onze groep te toetsen en stil te staan bij gewenste veranderingen.

We krijgen hierbij ondersteuning van twee coaches. Een van die coaches werkt landelijk, de ander regionaal. Hierdoor kunnen ze tegelijk helpen met tips en ideeën uit het hele land, en ook kijken naar wat er past binnen onze regio. Samen met de twee coaches zijn er afspraken gemaakt over hoe we het traject willen vormgeven. Vanaf 1 mei is dit traject voor de hele groep van start gegaan.

Alle leidinggevenden, bestuursleden, ouders en de oudere jeugdleden (scouts en ouder) krijgen een digitale enquête (24 mei). De coaches zullen de uitkomsten van deze enquête aan de groep presenteren. Daarnaast geven ze inzicht in de ledenontwikkelingen in onze groep. Groeit onze groep of blijven we stabiel? Sinds wanneer is dat zo? Samen gaan we kijken wat de uitkomsten van deze cijfers en enquête voor onze groep betekenen. Daarna gaan we als groep op zoek naar waar de ruimte voor verbetering zit.

Als laatste stap spreken we af wie welke klus gaat oppakken, en wat er gedaan moet worden. Je hebt als groep dus helemaal zelf de regie – de coaches helpen om alles helder te krijgen. Met deze methodiek kun je je groep een nieuwe impuls geven voor de komende jaren!

Heb je als ouder/ verzorger/ lid de enquête niet ontvangen of je hebt vragen stuur een mail aan: info@scoutingnunspeet.nl

Scouting Nederland:

Infohttps://www.scouting.nl/mijnscouting/bestuur-en-organisatie/groepsontwikkeling

Veel gestelde vragen: https://www.scouting.nl/mijnscouting/faq/bestuur-organisatie-groepsontwikkeling