Schip ahoi, Welpenmeisjes!

Bij Guithégro was er dit weekend een heus piratenschip aangemeerd. De bemanning van Kapitein Pluisbaard had muiterij gepleegd en enkel een aantal matrozen en papegaai Lore waren nog over. Gelukkig konden de Welpenmeisjes wel helpen door zelf echte piraten te worden. Eerst moesten ze littekens, ooglapjes en stoere tatoeages op. Nadat ze er uitzagen als piraten kwamen de kapitein en de welpen er achter dat er nog een zeil miste. Deze hebben ze dan ook gemaakt, met angstaanjagende plaatjes en al om andere schepen op afstand te houden.

Toen het zeil gehesen was konden ze het ruime sop kiezen. Maar waar ga je dan heen? Op zoek naar de schat, met een schatkaart natuurlijk. Maar waar is die? Zou die gestolen zijn? Om te kijken of de welpen dan ook er achter konden komen wie het had gedaan speelden ze een potje levend cluedo met de kapitein, Lore en de matrozen. Toen het duidelijk was dat de welpen zeer goed de kapitein kon helpen met de dader, schatkaart en schat zoeken werden ze gestoord door het knorren van de magen. Om scheurbuik te voorkomen moest er worden gekookt. Helaas was de kok ook vertrokken en dus moest er maar eten gemaakt worden op het vuur: Cola Kip. En wat is er nu lekkerder bij kip dan patat en appelmoes!
Met volle buiken werd het tijd om de kajuit in te richten en vervolgens nog lekker bij het vuur zeemansliederen  te zingen en grappen en raadsels te vertellen…. Later in de slaapzakken werd er nog een heus piraten verhaal verteld en was het tijd om de ogen te sluiten.

De volgende ochtend begon met een groot piraten ontbijt. Want ja, piraten ontbijten niet met sneetjes brood, maar met hompen. En kaas in blokjes en geen plakjes. Piratenbeschuit en matrozenkoek. En weer tegen scheurbuik, sinaasappelsap en bananen. Terug aan dek werd duidelijk dat Kapitein Pluisbaard een klap van de giek heeft gehad en nogal verward was. De kapitein vertelde erachter gekomen te zijn dat de kaart overboord was geslagen en door de golven in stukjes was gescheurd. Alleen met een hengel konden ze uit het water worden gevist, maar de enige hengel die aan dek was, was een hengel met drie stokken en maar één haak, dus moesten de welpen samenwerken om de stukken op te graven. De kaart weer aan elkaar puzzelen was ook een hele klus. Vooral omdat dit gecombineerd werd met piratentrefbal waar je pas naar de puzzel mocht als je geraakt was door de kanonskogels.

Met een hele kaart en de locatie van de schat stapte alle bemanning aan dek op weg naar de schat, waar de meiden de schat opgegraven hebben. Terug aan dek met de schat hebben de meiden het schip bijna laten kapseizen toen ze met de rest van de bemanning een potje bakboord/stuurboord hebben gespeeld. Want daar moesten ze van de ene zijde naar de andere van het schip op allerlei gekke manieren. Gelukkig zijn alle meiden weer heelhuids terug aan wal gestoken, kon het schip weer van de kade los en zijn er zelfs nog 3 meiden als echte welp geïnstalleerd!

Bekijk hier het fotoalbum met meer foto’s!

Geplaatst in Welpen (meisjes)

20:00 Groepsraad (januari) @ Guithégro
Groepsraad (januari) @ Guithégro
jan 25 @ 20:00 – 21:30
Groepsraad (januari) @ Guithégro | Nunspeet | Gelderland | Netherlands
Periodieke vergadering van het alle kaderleden en bestuur verenigingsbestuur Scouting Nunspeet. koffie door: Scouts
ma
19:30 Bestuursvergadering (verenigingsbestuur, februari) @ N.T.B.
Bestuursvergadering (verenigings… @ N.T.B.
feb 11 @ 19:30 – 21:00
Bestuursvergadering (verenigingsbestuur, februari) @ N.T.B.
Periodieke bestuursvergadering van het verenigingsbestuur Scouting Nunspeet.
feb
all-day Training: 2e basistrainingweekend @ N.T.B.
Training: 2e basistrainingweekend @ N.T.B.
feb 16 – feb 17 all-day
Training: 2e basistrainingweekend @ N.T.B.
Basiskwalificatie bevers, welpen, scouts (basismodule 1 t/m 6) voor leidinggevenden. Training wordt verzorgt door de Scouting regio Noord-Veluwe Flevoland.
feb
all-day BP-Tocht @ N.T.B.
BP-Tocht @ N.T.B.
feb 23 all-day
BP-Tocht @ N.T.B. | Lelystad | Flevoland | Netherlands
BP Tocht? Wat is dat? Natuurlijk weet iedere bever, welp, scout, explo & rover die langer dan een jaar bij de Scouting zit uiteraard wat [...]
mrt
17:30 Speltakoverleg (maart) @ Guithégro
Speltakoverleg (maart) @ Guithégro
mrt 9 @ 17:30 – 18:30
Speltakoverleg (maart) @ Guithégro | Nunspeet | Gelderland | Netherlands

Gelukkig Nieuwjaarsopkomst!

Op zaterdag 5 januari luiden we 2019 in met een gezellige middag. Al onze scoutingleden zijn van harte welkom samen met ouders, opa's, oma's, broertjes en/of zusjes!

We vieren 2019 met een aantal spellen en activiteiten waar je familie aan mee mag doen. En natuurlijk hoort daar een lekkere oliebol bij. We sluiten de middag af met een spetterend einde.

Van 14-16 uur op Bram's Troephuis. Tot dan!

Wij wensen iedereen een heel uitdagend, gelukkig en gezond 2019!

Aanstaande zaterdag hopen we onze leden en hun naasten te zien tijdens de nieuwjaarsopkomst. Dan kunnen we in het echt de nieuwjaarswensen uitwisselen onder het genot van een oliebol en leuke activiteiten. Tot dan!

Afgelopen zaterdag hadden de welpenmeisjes kerstbrunch. De welpenmeisjes hebben ter voorbereiding kerststerren gemaakt van frietzakken. Die zakken hadden ze eerst mooi versierd voordat ze er een ster van gingen maken. Op zo’n manier zag de kerstbrunch er erg gezellig uit. Alle ouders hebben erg hun best gedaan door iets lekkers mee te nemen. We hebben heerlijk gegeten en gezellig gekletst. ... See MoreSee Less