Scouting Nunspeet neemt deel aan grootste vossenjacht van Nederland

 

Aanstaande zaterdag, 17 oktober, start Scouting Nunspeet met de Jotihunt: een vossenjacht 3.0 die 30 uur non-stop doorgaat.  

De eerste Jotihunt werd georganiseerd in 2001. Het uitgangspunt van de organisatie was om een leuke activiteit te organiseren voor alle scouts vanaf 14 jaar. Inmiddels is de Jotihunt uitgegroeid tot een evenement dat ruim 1000 deelnemers telt. De organisatie is in handen van Steunpunt Scouting Gelderland die wordt bijgestaan door ruim 50 vrijwilligers van diverse scoutinggroepen uit heel Gelderland.

Vanaf zaterdagmorgen klokslag 9 uur kunnen de hunters 30 uur lang jagen op de vossen. De vossen verplaatsen zich door heel de provincie Gelderland. Ieder uur worden er hints op een speciale website bekendgemaakt over de laatste locatie van de vossen. Om het spel nóg uitdagender te maken, komen er via de website ook opdrachten binnen die de hunters uit mogen voeren om extra punten binnen te halen.

Het leuke van de Jotihunt is dat het spel en de opdrachten heel divers zijn; voor ieder wat wils! De één zit achter de computer en probeert de hints over de locatie van de vossen op te lossen (van makkelijke omschrijvingen tot moeilijkere, speciaal voor de whizzkids uit de groep), een ander bevindt zich in het ‘veld’ (met de auto of de fiets). Weer een ander houdt zich bezig met de creatieve opdrachten zoals ‘knutsel een kip’, ‘maak een glas in lood’ of ‘creëer een mooie themafoto’.

De Joti staat bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Niet alleen de leden van Scouting Nunspeet van 14 jaar en ouder houden zich bezig met dit thema, maar ook de opkomsten van de jongere speltakken staan in het teken van communicatie. Zo zijn de Welpenmeisjes aanstaande zaterdag tussen 10:30 uur en 13:00 uur te vinden in het dorp, waar zij hun spel zullen spelen. Kom gerust een kijkje nemen!