Scouting Nunspeet opent 2015

Scouting Nunspeet is het nieuwe jaar op een gezellige en feestelijke manier gestart. Volgens de jaarlijkse traditie begonnen zij het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Alle jeugdleden, ouders en vrijwilligers kwamen hiervoor bij elkaar op de locatie Brams Troephuis.

IMG_2012

 Scouting Nunspeet begint elk nieuw jaar met een nieuwjaarsopkomst. Zo ook dit jaar. Daar konden, onder het genot van een kopje koffie of warme chocomelk nieuwjaarswensen worden uitgewisseld. Door de verschillende teams waren in en rond het clubhuis activiteiten voorbereid voor jong en oud. De bevers hadden een puzzelspeurtocht uitgezet, waarbij goede voornemens geuit konden worden. Bij de welpen werden nieuwjaarswensen uitgewisseld door middel van darten op ballonnen. Bij de scouts en verkenners leek vuurwerk nog niet voorbij, hier schoten raketten de lucht in en ontvlamden lucifers als dominostenen. Hoe een game ook leuk gespeeld kan worden zonder computer was bij de explorers te zien.

Gerard Posthuma, voorzitter van Scouting Nunspeet, benadrukt dat dit een mooie manier is om het nieuwe jaar te starten. ‘Dit is niet alleen een mooie manier om het jaar echt samen te starten, maar ook voor ouders en broertjes en zusjes om eens te zien hoe het er op Scouting aan toe gaat. Het wordt altijd ervaren als een hele leuke en gezellige middag.’

De middag kreeg bij de opening een feestelijk tintje doordat twee vrijwilligers verrast werden met het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Scouting Nunspeet is trots op de grote groep vrijwilligers die elke week het scoutingspel voor haar leden mogelijk maakt door het bieden van uitdagende programma’s, maar ook door het onderhouden van de locaties en achter de schermen mogelijk maken dat de vereniging goed kan functioneren. Zo kreeg Jos van Amelsvoort een bronzen waarderingsteken vanwege zijn jarenlange inzet als penningmeester en verhuurcoördinator. Het is erg prettig om met hem samen te werken en je kunt altijd op hem rekenen.

Een tweede waarderingsteken ging naar Lisette Hagen, teamleidster bij de scouts en secretaris van de stichting Bram IJzerman. Opgegroeid bij Scouting Nunspeet en betrokken bij diverse activiteiten waaronder Pikanu, het regiokamp voor scouts dat jaarlijks met Pinksteren wordt georganiseerd. Over de grens van je eigen team kijken en je breder in willen zetten wordt enorm gewaardeerd.

Alle foto’s van deze gezellige dag staan in het fotoalbum: