Scouting Nunspeet opent nieuwe jaar met veel gezelligheid

Afgelopen zaterdag kwamen bij Scouting Nunspeet zo’n 160 jeugdleden, familie en vrijwilligers van de vereniging bij elkaar om het nieuwe jaar gezellig te beginnen.

Om 15:00 uur werd iedereen verwelkomd met koffie, thee, limonade en zelfgemaakte kniepertjes, die erg in de smaak vielen. Daarna werd het programma geopend door onze nieuwe groepsvoorzitter Paul Kijk in de Vegt, die iedereen een gelukkig nieuwjaar wenste namens de vereniging en onze nieuwe groepstrui introduceerde. Vervolgens gingen verschillende groepjes jeugdleden met hun familie op pad voor een wandeltocht. Voor iedere leeftijdscategorie was er een andere route uitgezet, afhankelijk van hun uithoudingsvermogen en navigatievaardigheden. Op deze manier was het een leuke uitdaging voor de jeugdleden en konden de ouders zien wat hun kinderen bij Scouting zoal leren.

Onderweg waren er verschillende posten, bemand door onze Explorers. Zij begeleidden de spelletjes: touwtrekken, een brancardrace en paalwerpen. Uiteraard mochten ook ouders en broertjes en zusjes meedoen aan deze spelletjes.

Bij terugkomst was het alweer tijd voor een heerlijke boerenkoolmaaltijd, verzorgd door Catering Culinair. In bijna iedere ruimte van het clubgebouw zaten mensen en was het een gezellige boel. Per ruimte mocht iedereen via een speciale route 1 voor 1 de keuken in om eten te halen bij het buffet, waar de opscheppers goed hun best deden om iedereen ruim voldoende van boerenkool te voorzien.

Met de buikjes vol ging iedereen na het eten naar de kampvuurkuil, waar onder andere samen werd gezongen en yells werden gedaan. Heel bijzonder om met 160 mensen rond zo’n kampvuur te staan en een mooie afsluiting van een erg gezellige dag!

Voor de vrijwilligers was de Scouting-dag nog niet voorbij, want zij waren uitgenodigd voor een door de Stanley Stam goed verzorgde borrel in de Stamhut, die tot in de late uurtjes ook nog heel gezellig was!

IMG_7439 IMG_7521
IMG_7555 IMG_7582

Kijk voor meer foto’s in ons fotoalbum
Ook leuke foto’s gemaakt? Stuur ze naar susannespijkerman[@]outlook.com!