Scouting staat stil en geeft kransen aan tijdens dodenherdenking

Op een zeer drukke begraafplaats aan de Eperweg staat ook Scouting Nunspeet stil ter gelegenheid van dodenherdenking .

0821.jpg

Vanuit scouting waren alle speltakken (behalve bevers) aanwezig. Als ondersteuning van deze herdenking waren er diverse taken welke door scouting uitgevoerd. zo stonden twee explorers als erewacht naast de vlag en één bij de bel. Twee welpen en twee scouts hebben de krans aan de burgemeester en het bloemstuk aan de wapenbroeders aan geven. Ook hebben twee verkenners namens scouting Nunspeet een bloemstuk gelegd.

Wat dit jaar anders maakte dan andere jaren is dat ook familie van Bram IJzerman aanwezig was en diverse scouts hebben hun mogen ontmoeten bij de herdenking.

Al vele jaren is Scouting hierbij met veel respect aanwezig. Iedere keer weer is het een belangrijk moment, dat jonge mensen die veelal in vrede zijn opgegroeid, bewust blijven herdenken. Scouting Nunspeet staat hierbij in het bijzonder stil bij het graf van Abram Arie IJzerman. Bram was een Nunspeetse padvinder/scout (verkenner) waarna later de Bram IJzermangroep is genoemd.

Enkele inpressiefoto’s:

 

Op facebook was al eerder dit filmpje, gemaakt door  Bram van de Biezen gedeeld.  Hierin zijn onze scouts in actie te zien.