[Scouts] Ouder-dochter kamp!

Het afgelopen weekend stond voor de scouts in het teken van het ouder/dochter kamp! Op vrijdagavond 20.00 was het zover, het kamp ging beginnen. Zo’n 15 ouders waren van de partij en deden het programma van de vrijdagavond fanatiek mee.

Na een lekker bakje koffie en limo werd het eerste programma onderdeel geïntroduceerd; bingo! Natuurlijk geen gewone bingo, maar ouder/dochter/opdrachten bingo! Aan elk nummer was een opdracht gekoppeld, bijvoorbeeld bouw een menselijke toren, twister, jenga, kruiwagen lopen, maak een groepsfoto en bouw (speel vals) een kaartenhuis. Na een hoop gelach en gegier, gênante dingen en slimme acties heeft uiteindelijk de oudergroep gewonnen. Na het bingoën was het tijd voor “Dodende Straal”.  Het bos was lekker nat dus iedereen keerde vies en nat, maar voldaan na 2 potjes terug naar het clubhuis. Voor de scouts was het tijd om naar bed te gaan, de eerste nacht lekker droog in het clubhuis. IMG_3491

Met de ouders werd een potje “Weerwolven van Wakkerdam” gespeeld, waarbij de discussie af en toe hoog opliep. De weerwolven trokken aan het langste eind. Na een hapje en drankje was het ook voor de ouders en de leiding tijd om naar bed te gaan. De stoere vaders sliepen buiten en de moeders lagen lekker binnen bij de kachel. IMG_3492

Op zaterdagochtend hebben we ontbeten met een lekker eitje en lekker brood (gedoneerd!) van Bakkerij van Dongen. Na het eten moesten de kinderen de ouders verslaan in het smokkelspel. Geld en diamanten door het bos smokkelen is zo makkelijk nog niet met al die fanatieke ouders die voor douane spelen. Na een half uur werden de rollen omgedraaid en was het opvallend hoe fanatiek de ouders werden. De conditie werd flink op de proef gesteld zullen we maar zeggen! Na het spel was het even bijkomen met een potje ‘verboden te lachen’ en pictionary.

IMG_3494                              IMG_3497        Met weer een lekkere lunch op    gingen we de nieuwe scouts installeren: Bregje, Isolde, Anne, Joanne en Larissa zijn officieel bij de scouts groep. Voor de ouders was het hierna tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan. De scouts moesten de handen uit de mouwen steken, want de aankomende nacht sliepen we buiten in hangmatten. Het beloofde aardig fris te worden, dus een goed onderkomen moest er zeker staan.

‘s Avonds hadden we een overheerlijke meidenavond: film kijken met pyjama’s aan lekker in je slaapzak. Daarna was het toch echt tijd om de hangmatten in te gaan. Het bleef nog lang rumoerig….

Maar wat o zo fijn was, we konden een uurtje langer liggen! De wintertijd ging in dus dat had geen betere timing kunnen hebben. Na het opstaan hebben we wederom in die lekkere pyjama’s ontbeten met crossaints en warme broodjes. Hierna was het toch echt tijd om de pyjama’s weer uit te trekken en de boel af te breken. Voordat we gingen afsluiten zijn er nog mooie halloween pompoenen geknutseld, de een nog enger dan de ander. Dit om alvast een beetje in de stemming te komen voor aanstaande vrijdagavond… WOEHHHHH!!!

We sloten om 14.00 af met WEL THUIS EN GOED SPOOR!!!