Sneeuw, een koude en leuke scoutingdag

Waar andere sporten binnen blijven of niet door gaat gaan wij bij scouting met dit mooie weer er lekker op uit.

De verkenners deden afgelopen zaterdag mee mee met de Winterspelen! Twee teams waren afgekomen om te strijden voor eeuwige eer. Voor dat de strijd losbrak moest er eerst een naambordje gemaakt worden met de groepsnamen. Er ontstond zo team “putìn” en team “my little pony” 7 onderdelen waren er in onze eigen meerkamp waarin gestreden werd voor de eeuwige eer. De onderdelen waren: ski lopen, curling, rodelen, ijsblokjes estafette, toren bouwen, kerstboom werpen en tot slot de biatlon. Aan het einde van de strijd wist team “putìn” met 1 punt verschil te winnen. Dit punt verschil werd verkregen door sportiviteit en enthousiasme.

IMG-20150124-WA0023 IMG-20150124-WA0025IMG-20150125-WA0011

Hathi had vandaag een leuke verrassing voor de welpenjongens. Er konden hutten gebouwd worden, de aanhanger van Hati lag namelijk vol met planken. We splitsten op in twee groepen en toen konden we al snel aan de slag met het hout en een lading touw. Later even opwarmen bij het vuur met een traktatie en een bakje thee. Daarna was het helaas alweer tijd om de hutten af te breken zodat we er volgende week weer wat anders leuks mee kunnen doen!

IMG-20150126-WA0002 IMG-20150124-WA0012

Na het openen gingen wij met de welpenmeisjes eerst lekker met de sneeuw spelen. Toen iedereen koude vingers had was het tijd om lekker op te warmen bij de open haard onder het genot van een kopje thee. Na de thee kregen de welpenmeisjes uitleg over routetechnieken. Toen de uitleg voorbij was werd het tijd om deze technieken in de praktijk te brengen door voor een ander nest een tochtje uit te zetten. Helaas was het na het lopen van het tochtje, dat door een ander nest was uitgezet, alweer tijd om af te sluiten

Ook de bevers zijn lekker de sneeuw in gegaan, sleetje mee en van de heuvels roetsjen. Met een heerlijke warme apple, gevuld met rozijnen en suiker warmden de bever zich op voor de tweede ronde in de sneeuw. Een geslaagde dag.
IMG-20150124-WA0015IMG-20150124-WA0040

Ook de explorers lieten zich niet kennen, zij lieten zien dat “nat”hout toch ook echt kan branden.. het vuur was in de loop van de middag warm en groot genoeg om een heerlijk kopje soep met ballen op te warmen.