Spektakel bij Scouting

Vanmiddag om twee uur ging het “spektakel 2014” van start, een grote gezamenlijke opkomst wat voorheen “Boerenkoolmaaltijd” was. Na de opening werden alle kinderen verdeeld in zes gemengde groepjes die op zoek moesten gaan naar verklede vossen die in het bos rondliepen. De vijftien vossen werden gespeeld door de explorers en een aantal vrijwillige ouders. Als een groepje een vos had gevonden kreeg het een stukje van een puzzel die na de vossenjacht in elkaar moest worden gezet. Dit vormde ook meteen het aandenken van dit evenement.

spektakel-2014-1 dscn3073

Na de vossenjacht was er even een momentje rust en tijd om even lekker wat limonade te drinken en een koekje te eten. Hierbij werd spontaan begonnen met het maken van hele creatieve stoepkrijttekeningen. Daarna was het ook weer de bedoeling om de creativiteit van je groepje te laten zien, want de opdracht was namelijk om een pop te knutselen met alleen maar natuurlijke materialen. Ook hier kwamen weer ware kunstwerken tevoorschijn. Een deskundige jury bestaande uit enkele mensen van de leiding heeft uiteindelijk één winnend groepje aangewezen.

dscn3169 dscn3181

Rond een uur of vijf konden we aan tafel om een heerlijke boerenkoolmaaltijd te nuttigen, verzorgd door Catering Culinair. Na het eten hebben we een groot smokkelspel gespeeld: de explorers moesten de kampvuurkuil verdedigen door kinderen te tikken. Echter hadden de explorers het niet makkelijk, zij moesten een touw vasthouden die aan een boom zat en konden dus niet gemakkelijk het geld krijgen van de andere leden. Als ze voorbij de tikkers waren konden ze hun geld omwisselen voor een mooi goudklompje.

Ter afsluiting van de opkomst hebben we, toen het inmiddels donker was, met z’n allen in de kampvuurkuil rond het kampvuur gezeten en hebben we liedjes gezongen. De kinderen moesten er even inkomen bij deze traditionele scoutingactiviteit, maar uiteindelijk werd er door velen uit volle borst meegezongen en vormde het een mooi en gezellig einde van deze prachtige dag.

spektakel-2014-2

Om zeven uur werd er met de bevers, welpenmeisjes, welpenjongens, scouts, verkenners, explorers, leiding en ondersteunende ouders deze superdag afgesloten….

WEL THUIS EN GOED SPOOR.