Spektakel met stamppot!

Deze zaterdag hadden we weer een gezamenlijke opkomst: Spektakel. Rond 14:00 uur gingen we van start vanaf het Marktplein. In verschillende groepjes moesten er vossen worden gevonden die opdrachten gaven. Een vakkundige jury die op het marktplein zat beoordeelde de uitgevoerde opdrachten en kende punten toe, die werden bijgehouden op een groot scorebord. Zo kon iedereen zien wie er op dat moment op kop ging en ontstond er een spannende competitie.

IMG_2795IMG_2769

De vossen waren niet allemaal even goed te vinden, maar de zwerver was toch wel de lastigste. Verschillende keren werd ze voorbij gelopen en ze heeft zelfs van voorbijgangers geld gekregen, omdat ze dachten dat het echt was. Zelfs toen ze zei dat het voor een spel was werd er vriendelijk gezegd dat ze de gegeven 1,50 euro mocht houden J De jury werd ondertussen spontaan voorzien van koffie door Kip4you en de kinderen konden genieten van een lekker bekertje limonade of warme choco die was meegebracht vanaf het clubhuis.

IMG_2830IMG_2759

Rond 16:00 uur was de vossenjacht voorbij en verzamelde iedereen weer op het marktplein om vervolgens in een grote stoet naar Bram’s Troephuis te wandelen waar volgens traditie een heerlijk stamppotbuffet op ons stond te wachten, verzorgd door Catering Culinair. Lekker opgewarmd en met volle buiken gingen we tenslotte weer naar buiten om af te sluiten met een gezellig kampvuur waarbij allerlei liedjes en yells de revue passeerden. Ook werden hier de winnaars van de vossenjacht bekend gemaakt. Er waren deze keer winnaars in 3 categorieën: het team ‘De Brownies’ had de meeste punten verzameld, ‘De Zwijnen’ hadden het beste samengewerkt en ‘De Rare Ruiters’ was de meest creatieve groep.

Om 19:00 uur was het Spektakel weer afgelopen en konden we terugkijken op weer een heel gezellige Scoutingdag!

IMG_2877IMG_2915IMG_2938