Welpenjongens

Speltakteken_welpen_2010De welpenjongens zijn, net als de welpenmeisjes, kinderen van 7 tot 11 jaar. Elke zaterdag verzamelen zij zich tussen 13:30 uur en 16:00 uur voor een ontdekkingsreis door de jungle. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

Bij de welpen vind je avontuur, doe je dingen die je nergens anders doet. Welpen doen veel stoere dingen, zoals vuurtje stoken, hutten bouwen, bosspelen en noem maar op. Maar ook creatief bezig zijn, samen spelen of gewoon gezellig bij een kampvuur zitten, bijna alles is mogelijk. En, niet onbelangrijk, je leert omgaan met jezelf, met een groep, je wordt zelfbewust, je leert je eigen mogelijkheden kennen en die van anderen. Dus – naast ontzettend leuk – nog leerzaam ook. Op een verantwoorde manier, onder leiding van enthousiaste vrijwilligers en met aan de leeftijd van de kinderen aangepaste activiteiten. Elke week is weer een nieuw avontuur!

2 keer per jaar hebben we een weekendkampje, waarbij de welpen een nachtje in ons eigen clubhuis logeren. De eerste week van de zomervakantie van de basisschool gaan we op zomerkamp. We logeren dan een midweek in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Nederland. Het zomerkamp is de afsluiter van het jaar en volgens iedereen het hoogtepunt!

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle! Je kunt 3 keer vrijblijvend mee komen doen. Voor meer informatie kun je mailen naar: welpenjongens@scoutingnunspeet.nl of vul het kom een keertje kijkenformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Promofilm Welpen:

Welpen, Insigne Ik::

Evenementen kalender Welpen (jongens):

April 2019 – May 2020

Sat
Koningsdag @ Nunspeet, Centrum
Apr 27 @ 09:30 – 11:00
Koningsdag @ Nunspeet, Centrum | Nunspeet | Gelderland | The Netherlands

Programma:

9:30              Verzamelen voor het Gemeentehuis

10:00-10:35  Aubade

+/- 11:00        Afsluiting bij Marktzicht

Het hele programma is te vinden op de website van de Oranjeverenig  Nunspeet

De rest van de dag genieten van het weer en er een mooie koningsdag van maken!

Laatste Welpen (jongens) nieuws:

• Tue, 28 Mar 2017 14:00:10 +0000: Kies je Sport, Scouting doet ook mee! - Welpen (jongens) – Scouting Nunspeet
    Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de
  • Mon, 05 Sep 2016 09:07:36 +0000: Rabobank Noord Veluwe verhoogt feestvreugde jubileumweekend - Welpen (jongens) – Scouting Nunspeet
    Tijdens de opening van het jubileumweekend afgelopen vrijdagavond werd de feestvreugde die er heerste nog eens verhoogd door Fred Hup, die namens Rabobank Noord Veluwe een cheque overhandigde van € 1500,- uit het RaboFonds Noord Veluwe, als bijdrage voor onze
  • Thu, 25 Aug 2016 18:56:06 +0000: 85 jarig jubileumfeest - Welpen (jongens) – Scouting Nunspeet
    Scouting Nunspeet is opgericht in 1931 en dat betekent dat de groep dit jaar 85 jaar bestaat. Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Scouting Nunspeet heeft voor dit jaar verschillende activiteiten op de planning staan om dit jubileum te vieren.
  • Sat, 05 Dec 2015 19:33:26 +0000: Zwarte Pieten verrassen vrijwilligers en jeugdleden Scouting Nunspeet - Welpen (jongens) – Scouting Nunspeet
    Ieder jaar op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Toen de Sint daarover hoorde, toverde dat op zijn gezicht een grote lach. Vrijwilligers die af en toe in het zonnetje worden gezet, daar moet zeker op worden gelet. Stad en
  • Mon, 09 Nov 2015 19:35:05 +0000: Welpenjongens en -meiden beleven weekendkamp vol avontuur! - Welpen (jongens) – Scouting Nunspeet
    Dit weekend hadden zowel de Welpenjongens als de Welpenmeisjes een weekendkamp, ieder in hun eigen clubhuis. Bij de Welpenjongens was dit weekend een schip gestrand achter het Troephuis. Hierop zaten piraten te ruziën over een schat. Het piratenmeisje werd ervan

Sat
09:30 Koningsdag @ Nunspeet, Centrum
Koningsdag @ Nunspeet, Centrum
Apr 27 @ 09:30 – 11:00
Koningsdag @ Nunspeet, Centrum | Nunspeet | Gelderland | The Netherlands
Scouting Nunspeet is ook dit jaar weer aanwezig op het marktplein in Nunspeet voor de ondersteuning van de koningsdag. Programma: 9:30         [...]

Unable to display Facebook posts.
Show error

Due to recent changes in the Facebook API it is unfortunately no longer possible to display posts from Facebook Groups. Please see this page for more information.