Veel belangstelling jubileumactiviteit Scouting Nunspeet

Scouting Nunspeet bestaat dit  jaar 85 jaar en om dat te vieren opende de vereniging het scoutingseizoen en daarmee ook het jubileumjaar dit weekend op spectaculaire wijze.

Helaas was burgemeester Van der Weerd verhinderd, maar er werd een goede vervanger gevonden in wethouder Marije Storteboom, die op vrijdagavond rond 21:00 uur de aftrap gaf voor het jubileumweekend met het aansteken van een kampvuur midden op het marktplein in Nunspeet. De feestvreugde werd nog eens verhoogd door Fred Hup, die namens Rabobank Noord Veluwe een cheque overhandigde van € 1500,- uit het RaboFonds Noord Veluwe, als bijdrage voor de jubileumactiviteiten.

Na de opening begon er een gezellige kampvuuravond, waarbij onder begeleiding van een gitaar liedjes werden gezongen rond het kampvuur, afgewisseld met een aantal yells. Toen het later op de avond begon te regenen, begaven de oudste jeugdleden en hun leiding zich naar hun tenten, om daarin vervolgens de nacht door te brengen op het marktplein.

Zaterdagochtend begon de dag alweer vroeg: om 07:00 uur werden de overnachtende scouts verrast met een reveille door Marco Bruijnes van Harmonie Nunspeet. Het trompetgeschal was het teken voor de scouts dat het tijd was om op te staan. Een aantal van hen begon al snel met het bereiden van het ontbijt: tussen de tenten rook het daardoor al vroeg naar gebakken eieren met spek.

Om 09:00 uur schoven ook de andere jeugdleden en leiding aan voor het ontbijt op het marktplein. Aan tafel zaten ook wethouder Marije Storteboom en de raadsleden Corrie Jansen, Karel van Bronswijk, Henry Stulen en Henk Junte.Aan tafel zaten ook wethouder Marije Storteboom en de raadsleden Corrie Jansen, Karel van Bronswijk, Henry Stulen en Henk Junte.

Rond 10:30 uur was het marktplein inmiddels omgetoverd tot een echt evenemententerrein dat vrij toegankelijk was voor iedereen die wilde meedoen met de verschillende activiteiten die er werden georganiseerd. Zo was er een bak met water waarin eendjes konden worden gevist, een klimwand, een fotowand, konden er bellen worden geblazen en een broodje of marshmallow worden gebakken boven het kampvuur. De grote eyecatcher op het marktplein was een 9 meter hoge toren, door scouts gebouwd van houten palen en touw.

Er kwam zaterdag een groot aantal bezoekers een kijkje nemen, waardoor er de hele dag een gezellige drukte was op het marktplein. Zo’n 15 tot 20 kinderen die hebben meegedaan met de activiteiten hebben aangegeven nog eens mee te komen doen bij scouting, dus in alle opzichten was het voor Scouting Nunspeet een zeer geslaagd weekend en een prachtige start van het jubileumjaar!

Klik hier voor het fotoalbum
Ook op Facebook kun je meer foto’s en berichten vinden over het jubileumweekend

dsc_0065

Geplaatst in Uncategorized