Verklaring Scouting Nunspeet inzake incident zomerkamp

Scouting Nunspeet sluit zich unaniem aan bij de verklaring van Scouting Nederland. Het incident is gister besproken binnen onze groepsraad waar leiding, bestuur en ondervertegenwoordiging aanwezig was.

Hieronder het citaat van de verklaring Scouting Nederland:

Scouting vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd op het Scoutingkamp van de Scoutinggroep uit Goes. Het gedrag van deze leidinggevende past op geen enkele wijze binnen de uitgangspunten die Scouting Nederland hanteert. De veiligheid van onze jeugdleden is ons grootste goed. Scouting hanteert hiervoor strenge richtlijnen en protocollen, om ervoor te zorgen dat kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Na de melding van de Scoutinggroep is direct het protocol grensoverschrijdend gedrag in werking getreden. De betrokken leidinggevende is op non-actief gezet. Op het moment van veroordeling wordt hij geroyeerd en kan hij nooit meer lid worden van Scouting Nederland. Het bestuur van Scouting Nederland kan altijd maatregelen nemen als iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont. Indien er een strafrechtelijk onderzoek loopt volgen wij dit proces. Tot die tijd wordt de verdachte op non-actief gezet. Als er geen veroordeling uit volgt kan het bestuur alsnog aanvullende maatregelen nemen om de veiligheid in de vereniging te waarborgen.

Mocht u vragen hebben over het beleid en activiteiten binnen onze vereniging kunt u een mail sturen aan bestuur@scoutingnunspeet.nl

Geplaatst in Uncategorized

all-day Training: 1e basistrainingweekend @ N.T.B.
Training: 1e basistrainingweekend @ N.T.B.
okt 27 – okt 28 all-day
Training: 1e basistrainingweekend @ N.T.B.
Basiskwalificatie bevers, welpen, scouts (basismodule 1 t/m 6) voor leidinggevenden. Training wordt verzorgt door de Scouting regio Noord-Veluwe Flevoland.
21:00 Stammenfeest “Tokkie” @ Stanley Stam
Stammenfeest “Tokkie” @ Stanley Stam
Stammenfeest "Tokkie" @ Stanley Stam | Nunspeet | Gelderland | Netherlands
Het tokkiefeest van de eeuw

Uitslag van de jotihunt is officieel : 🥇1e van regio Alpha. In het totaal klassement plek 17 van de 63.🏆🏆 totaal hebben we 547 punten mogen ontvangen. Kijk voor de hele uitslag op: jotihunt.net/scorelijst ... See MoreSee Less

Het zit er weer op, wachten op de einduitslag van de #jotihunt2018.
Iedereen bedankt voor de ondersteuning, hints,hunts en creativiteit dit weekend.

Horror op Facebook. #jotihunt2018 ... See MoreSee Less

Flashmob!! ... See MoreSee Less

#jotihunt2018 en natuurlijk doen we mee! De explorers zijn druk met opdrachten, op ons headquarter worden hints uitgepuzzeld waardoor de hunters op weg gehouden worden om de vossen te kunnen hunten, de foto-opdracht is in volle gang, we zitten er dus vol in.
Op ons instagram account kun je onze jotihunt verder volgen, of kom een kijkje nemen bij Brams Troephuis.