Verslag ZOKA2013 Welpenmeisjes

De Welpenmeisjes zijn van 22 juli t/m 26 juli op zomerkamp (ZOKA) geweest en hebben de dagen doorgebrachtin het gebouw van Roncalligroep te Nijkerk.

Maandag 22 juli

Vandaag was het dan zover het zomerkamp voor de meisjeswelpen kon beginnen. Dit jaar met het thema Belle en het Beest. Zo rond 12.00 uur konden de meiden komen, maar de eersten melden zich al om 11.30 uur. 

Bij aankomst hebben de meiden de slaapzaal ingericht en het clubhuis en het terrein verkent. Toen iedereen klaar was, werd het tijd om te openen met de vlag en de welpenwet. Iedereen zat vol spanning en was heel benieuwd wat we gingen doen. Daardoor vergaten de meiden dat ze nog moesten lunchen. Gelukkig had de leiding dit al klaar gezet.

Na het eten en het uitleggen van de kampregels was het tijd voor de verplichte corvee. De rest van de meiden konden zich alvast gaan omkleden voor de sport en spel middag. Vanwege de hitte had de leiding een watersportmiddag bedacht.De welpen begonnen met flesvoetbal. Wat natuurlijk niet lang bij voetbal bleef, maar al snel gooien met water werd. Na het voetbal hebben de meiden zich heerlijk uitgeleefd op de zeepbaan die de leiding voor ze had neergelegd.Toen de meiden er eenmaal achter kwamen dat er in het kinderbadje waterballonnen lagen, was Hathi meteen de Sjaak! Daarna hebben Ikki en Mor de welpen hun kunsten laten zien bij water twister. Tussendoor konden de welpen zoveel limo en water drinken als ze wilden.

Rond 17.00 uur gingen de eerste meiden onder de douche. Na de douche konden ze bij Raksha een enveloppe ophalen, waar hun opdracht voor de Bonte Avond in stond.
Toen iedereen weer fris aan tafel zat was het tijd om te eten. Raksha en Marala hadden Chicken Tonight gemaakt. De meiden mochten kiezen uit Sate of Hawaii.

Na het eten mochten de meiden oefenen voor de Bonte Avond. En kon de leiding de boel klaar zetten voor een beestachtige film.Niet zomaar een film kijken, maar onze voeten in een voetenbad en op onze gezichten een heerlijk maskertje. Kortom lekker ontspannen onder het genot van Belle en het Beest.

Daarna tijd voor de tanden poetsen en ons eerste nachtje op het zomerkamp. Natuurlijk moesten Ikki en Mor eerst nog even zingen voor de meiden. Dit was zacht en vals. Door de hitte kon niemand goed slapen en zijn we met z’n allen beneden gaan slapen. Uit eindelijk sliepen we allemaal, waaronder heerlijk snurkend.

Dinsdag 23 juli

Na een kort nachtje slapen, ging om 8 uur de wekker en was het klaar om ons klaar te maken en te ontbijten.

Na het ontbijt moesten we ons rugzakje gaan pakken, waar we ons lunchpakketje in moesten doen. En gingen we op pad.

Op naar Garderen, waar we eerst lekker gespeeld hebben in het bos. We hebben hutten gebouwd en Hathi heeft een hele mooie kleine tipi gemaakt.

Na de lunch in dat bos gingen we klimmen in het klimbos. Eerst het klimharnas aan en een instructie, waarna we een parcours hebben gedaan op 5 meter hoogte.

Ondanks dat het best spannend was ging het zo goed, dat we de tokkelbaan op 18 meter hoogte gingen proberen. Dit was toch wel enger dan de meiden dachten. Maar uiteindelijk hebben alle welpen die meegegaan zijn op dit hoge parcours het toch helemaal afgemaakt.

Terug op het clubhuis hebben we nog even onze bikini’s aangedaan om onder de sproeier door te rennen en even af te koelen.

Raksha en Marala gingen ondertussen bakken. Heerlijke pannenkoeken!

Na het eten en opruimen hebben de meiden een mooi zomerkamp aandenken gemaakt, door glazen potjes te schilderen. Hierdoor kwamen we heerlijk tot rust, zodat we een heerlijk schoonheidsslaapje konden houden.

Woensdag 24 juli

Na een super schoonheidsslaapje, hadden we een spa-dag. Dit hield in dat we heerlijk gingen zwemmen in Bosbad Putten. Heerlijk glijden van de glijbaan, springen van de duikplank en spelen met de opblaasbanden. We konden zelfs nog kiezen uit binnen of buiten zwemmen.

Na een lange dag zwemmen wachtte er op het clubhuis een heerlijk feestmaal.

Patat met gehaktballetjes. En een heerlijk ijsje na.

Na het eten mochten we ons verkleden voor de gala-avond. Eenmaal omgekleed en opgemaakt was het tijd voor een heuse fotoshoot. Tijdens deze fotoshoot kregen we onverwachts bezoek van Wilma en Trudie. 2 mooie meiden, maar ze hadden zich niet opgemaakt voor zo’n leuk feest, dus hebben de welpen dit nog even gefixt. Samen nog even snel op de foto en lekker dansen. En toen was het al weer tijd om te gaan slapen.

Donderdag 25 juli

Joepie we mochten uitslapen, maar om 8 uur was iedereen al weer wakker.

Tijdens het ontbijt had Hathi de meiden wijs gemaakt dat we gingen lopen naar de volgende activiteit.

Na het eten en de corvee zijn we in de auto’s gestapt naar Landgoed Schovenhorst in Putten. Wat natuurlijk vreemd was, omdat Hathi had gezegd dat we gingen lopen. Op landgoed Schovenhorst bleek dat we inderdaad gingen lopen. We gingen een fototocht doen. Tijdens deze fototocht moesten we ook vragen maken. Zo weten we nu wat naald- en loofbomen zijn en hoe we de hoogte van een boom kunnen meten. Zo hebben we ontdekt wat het geheim van Schovenhorst is, want dit waren wij namelijk zelf. Want door de kennis die je had over de natuur kan je de natuur helpen.

Terug op het clubhuis hebben we alles in orde gemaakt, zodat we vanaf 17.00 uur de ouders konden ontvangen. Om 18.00 uur konden we heerlijk met z’n allen genieten van een BBQ. Om 20.00 uur hebben we Larissa, Maxime, Eshra en Jaçiara geïnstalleerd. Nu horen ook zij echt bij onze welpenhorde.

Na de installatie was het tijd voor de Bonte Avond. Elke welp had iets voorbereid en heeft dit opgevoerd, tussendoor hebben we veel yells geroepen en veel liedjes gezongen. Ook hebben we afscheid genomen van Mor die na de vakantie leiding gaat geven bij de Rowan Sherpa’s. Ook de ouders mochten in beweging komen met een ren je rot- spel. Tijdens dit spel werden er vragen gesteld over het gehele kamp.

Na hoop zingen, lachen en brullen was het al weer tijd om naar bed te gaan. Dit keer mochten de papa’s en mama’s ook blijven slapen. Sommigen gingen direct mee, anderen bleven nog wat drinken en haakten omstebeurten af om lekker in bed te kruipen.

Vrijdag 26 juli

Tijd om vroeg op te staan zodat we op tijd konden eten.

Vandaag was het alweer tijd om op te ruimen, schoon te maken en om naar huis te gaan.

Doordat we met zo veel mensen waren, was het werk snel gedaan en hebben we al om 9.30 uur afgesloten met de vlag en ja wel,

WEL THUIS EN GOED SPOOR

Enkele inpressiefoto's: