Vervolg verslag ZOKA welpenjongens

Het zomerkamp zit er weer op! Hier een verslag van de rest van het zoka. Het vorige verslag stopte bij de dinsdagmiddag, dus daar pakken we de draad weer op 🙂

Na de lunch op dinsdagmiddag zijn we eerst naar het Touwmuseum gelopen, waar de welpen een korte film hebben gekeken over hoe touw wordt gemaakt. Daarna konden ze rondkijken, touwklimmen en een aantal welpen mocht zelf touw maken. Ze vonden het allemaal erg interessant! Na dit bezoek zijn we doorgelopen naar Museum de Heksenwaag, waar de jongens ook weer een film hebben gezien; dit keer over de vervolging van heksen in Oudewater. Ook hebben ze een speurtocht met vragen gedaan, waarbij omdanks de warmte toch vrij fanatiek werd gezocht naar de antwoorden die in het museum verstopt zaten. Als afsluiting werden alle welpen en de leiding gewogen op de heksenwaag, om te bewijzen dat ze geen heks zijn. Gelukkig is iedereen geslaagd en kregen we allemaal een certificaat uitgereikt, hoewel het bij sommige welpen nog best twijfelachtig was, omdat ze zo licht zijn 😉

Bij terugkomst moest iedereen wel even afkoelen, dus toen is de tuinsproeier aangegaan en konden we genieten van het koude water. Grunilda de heks is ook nog langsgekomen om de welpen te vragen zwembadwater mee te nemen voor in de toverdrank. De Tovenaar was namelijk druk bezig met het schrijven van het recept en kwam erachter dat hij dat nog niet in zijn assortiment had.
Onze avondmaaltijd bestond uit wraps. Iets dat niet iedere welp kent: 1 van de jongens dacht dat we tie wraps/ tie rips gingen eten. Gelukkig voor hem was het iets veel lekkerders 😉 's Avonds waren de welpen behoorlijk moe, dus kregen ze de tijd om vrij te spelen, waarbij er veel gebruik werd gemaakt van onze leesruimte, vol met strips en andere leuke boeken.

De woensdagochtend begon natuurlijk weer met de ochtendgym, dit keer verzorgd door Ricky/Jacala. Na het ontbijt was er een bezemestafette, waarna van iedere welp een foto is genomen waarop hij op een bezem vliegt (zie fotoalbum). Na de estafette en het maken van de foto's zijn we naar het zwembad in Woerden gegaan, waar we ons de rest van de ochtend en een deel van de middag goed hebben vermaakt. Bij terugkomst kon er nog even worden gespeeld voordat de broodjes knakworst en de soep op tafel kwamen. We hadden als toetje een stuk sappige meloen. Yum!
De laatste activiteit van de dag was het knutselen van een eigen toverstaf. De welpen deden goed hun best: er zaten een aantal erg mooie exemplaren tussen! Ook nu kwam heks Grunilda nog even langs, samen met de Tovenaar. Ze hebben het zwembadwater voor de toverdrank in ontvangst genomen. Ook kwamen ze vragen om sterrenstof, want ook dat had de Tovenaar nog niet. Daarom kregen de welpen de opdracht om de volgende dag op zoek te gaan naar sterrenstof. Grunilda en de Tovenaar kregen ook nog een cadeau van twee lieve bezoekers: een mooi boek over toverkunsten. Namens Grunilda en de Tovenaar heel hartelijk dank voor dat mooie cadeau, Miranda en Queenie!

En toen was het alweer donderdag, die natuurlijk weer begon met ochtendgym; nu door Douwe. Ook hij had een leuke warming-up bedacht voor de welpen. Na het ontbijt en de corvee hebben de welpen het tovenaarsspel gespeeld, waarbij het doel was om zoveel mogelijk sterrenstof te verzamelen. Dat kwam goed uit, want dat was precies wat de Tovenaar nog nodig had voor zijn toverdrank waarmee hij Grunilda kon veranderen in een mooie vrouw.
Na de lunch hebben we een groot vlot gebouwd en zijn de welpen gaan vlotvaren op de vijver naast het clubgebouw. Een groot succes! Vooral toen het vlot uit elkaar begon te vallen werd het lekker spannend. Gelukkig heeft iedereen de kant nog kunnen halen voordat het vlot helemaal uit elkaar viel 😉 's Avonds hebben we lekker gebarbecued, waarbij de fruitsalade weer bijna niet aan te slepen was.
Na de barbecue was er een bonte avond, waarbij alle welpen een act opvoerden. We hebben erg leuke acts voorbij zien komen! Uiteindelijk was het dan toch weer tijd om naar bed te gaan voor de meeste kinderen, behalve de oudsten: omdat zij gaan overvliegen naar de Verkenners mochten zij volgens traditie langer opblijven en nog lekker even wat eten, drinken en kletsen samen met de leiding.

Aan alles komt een eind, dus ook aan zomerkamp. Vrijdag was de dag waarop iedereen weer naar huis zou gaan. Na een poging om uit te slapen gingen we voor de laatste keer samen ontbijten. Daarna moest alles worden opgeruimd en ingepakt, voordat de ouders hun kinderen weer kwamen ophalen. Tijdens het opruimen belde Grunilda nog op dat ze vannacht langs was geweest om te kijken of het was gelukt met de toverdrank, maar toen zag ze dat iedereen al sliep. Daarom had ze ons maar lekker laten liggen, want we waren al zo moe. Ze vertelde dat ze had gedronken van de toverdrank en dat ze wilde laten weten dat het drankje had gewerkt: ze had nu een normaal uiterlijk. Er was alleen nog 1 probleempje: ze had nog wel haar voeten vol met wratten en daarmee durfde ze zich nog niet echt te vertonen. Akela stelde toen voor om daarbij hulp te vragen van de volgende logees in dit clubgebouw en iedereen was het daarmee eens. Na de afsluiting gingen alle welpen weer naar huis. Moe maar voldaan… We kunnen terugkijken op een geslaagd kamp! Martijn, Douwe en Maarten: bedankt voor jullie hulp!