Vieren we over 5 jaar al 100 jaar Scouting in Nunspeet??

Sommigen weten het of hebben het vast wel ergens gelezen al reeds in 1921 was er scouting in Nunspeet. Dankzij deze eerste club was het begrip scouting al een beetje bekend in Nunspeet en was er bij sommige Nunspeetse jongeren weer animo om weer opnieuw te beginnen.

Van deze eerste scouts bestaat een foto het is tot nu toe waarschijnlijk de oudste Scouting Nunspeet foto die er te vinden is. Op deze foto staan ook Ber en Pank Plomp de zonen van de plaatselijke dokter Plomp.

Het is mede dankzij de kennis en bereidwilligheid van Ber dat het in 1931 tot heroprichting van de vereniging  in Nunspeet kwam.

EERSTE FOTO NUNSPEET.jpg

Op de foto staan v. l.n.r.. Adrie Piepers, Cor Slof, Henk Knoppers, Çor Kronenburg, Bertus Meesters, Wouter Kronenburg, Herman Verschoor,Cor fijn van Draat en Jaap Slof.

Gehurkt v. l.n.r.  Sj ierk Krol, Herman van Geenen, Jan Piepers, Wim fijn van Draat, Edgard Stevens, Gert Jan Lindeboom, Hopman A. Hoogeweg, Piet van Heiningen en Ber Plomp.

Zittend v. l.n.r. Kronenburg, Willy Piepers, Henk Kisjes en Pank Plomp.

Op de achtergrond Huize Hujothesia dat als troephuis mocht worden gebruikt. Lokatie is de plek waar nu aan de Eperweg de begraafplaats is.

Geplaatst in Geschiedenis

Explore over:
-14Dagen -9Uren -52Minuten -20Seconden
PiKaNu over:
-5Dagen -5Uren -52Minuten -20Seconden
Voor in de Agenda
mei
4
di
2021
19:30 Dodenherdenking @ Nunspeet, Begraafplaats Eperweg
Dodenherdenking @ Nunspeet, Begraafplaats Eperweg
mei 4 @ 19:30 – 20:30
Dodenherdenking @ Nunspeet, Begraafplaats Eperweg | Nunspeet | Gelderland | The Netherlands
Verzamelen om 19:30 op de Parkeerplaats van de begraafplaats. Om 20:00 uur wordt door het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Jeugdleden verzorgen [...]

View Calendar

Facebook Nieuws

Unable to display Facebook posts.
Show error

Due to recent changes in the Facebook API it is unfortunately no longer possible to display posts from Facebook Groups. Please see this page for more information.

Reünie Facebook pagina:
Sponsor Scouting Nunspeet gratis!!