Welpen jongens, Onze Tuin

Het is alweer een poosje geleden, maar dan nu toch een stukje over de tuintjes van de welpen jongens.

Het leek de welpenleiding en de welpen wel leuk om een “moestuin” te maken om zo later van eigen grond te kunnen eten. Daarom zijn we zaterdag 29 maart dan ook maar begonnen met de aanleg van de tuin.

Na een bezoek aan Groenrijk Nunspeet, die een heel aantal plantjes en de tuinaarde gesponsord hebben, konden we aan de slag.

Als eerste moest er een mooie rand om de tuin en moest de tuinaarde met de grond gemengd worden. Een deel van de welpen kregen een uitleg over de plantjes en hoe ze deze konden herkennen. Ook waren er een aantal welpen bezig om de tuin te ontwerpen. Toen de basis helemaal klaar was konden de gekregen en meegenomen plantjes en zaadjes de grond in. Maar wat is een plant nou zonder water, dus ook dit werd met veel heen en weer gerend met bekers.

Op dit moment groeien alle plantjes erg goed en de konijnen blijven gelukkig van de planten af. Wil je ook zien hoe onder andere de aardbeien, frambozen, munt, sla en  zonnebloemen groeien? Kom een kijkje nemen links naast de vlaggenmast van de Welpen of vraag een van de welpen voor een “rondleiding”.

De welpen Jongens willen Groenrijk Nunspeet en alle ouders bedanken voor alle schenkingen om onze tuin zo mooi te maken. Bedankt!

IMG_0364 IMG_0338 IMG_0351