Welpenjongens en -meiden beleven weekendkamp vol avontuur!

Dit weekend hadden zowel de Welpenjongens als de Welpenmeisjes een weekendkamp, ieder in hun eigen clubhuis.

Bij de Welpenjongens was dit weekend een schip gestrand achter het Troephuis. Hierop zaten piraten te ruziën over een schat. Het piratenmeisje werd ervan beschuldigd dat ze ongeluk bracht en van boord moest worden gegooid. Om zichzelf te beschermen had ze het belangrijkste stuk van de schatkaart afgescheurd en verstopt. Aan de Welpen de taak om de piraten te helpen ervoor te zorgen dat ze met zijn allen de schat konden gaan zoeken.

De jongens zijn op zaterdag bezig geweest met de windstreken en er zijn schatkaarten gemaakt. Ze hebben met het avondeten geschranst als echte piraten en ‘s avonds een spannend zaklampenspel gespeeld en wat lekkers gegeten bij het kampvuur. Op zondagochtend hadden de piraten het eindelijk goedgemaakt en konden de jongens gaan speuren naar de schat. Na veel twijfelen toch gevonden. Iedereen heeft uiteindelijk een stukje van de schat mee naar huis gekregen. Het was een geweldig avontuur en de heren wilden allemaal nog langer meevaren, maar helaas komt aan alles een eind. Het schip is weer aangemeerd en de piraten gingen terug naar hun eigen kajuit, heerlijk in dromenland na dit weekend vol avontuur.

IMG-20151107-WA0011  IMG_5576

IMG_5626  IMG_5785

De welpenmeisjes zijn begonnen met het installeren van Chil, Corina, Lindy en Annique. Daarna hebben ze het kamp geopend en de ouders uitgezwaaid. Vervolgens werd er zeeslag op afstand gespeeld, waarbij via de portofoons moest worden gecommuniceerd. Tijdens de lunch kwam opeens Karin de directrice van de spelletjesfabriek binnenstormen. Zij had zondagmiddag een deadline voor het verzinnen van een gaaf spel voor Scouting Nederland, maar al haar ontwerpers en bedenkers waren weggelopen. Nu had zij gehoord dat de Welpenmeiden van Scouting Nunspeet heel creatief waren en dus kwam Karin hen vragen of de meiden haar konden helpen. Ze zijn toen snel aan de slag gegaan om een groot levend ganzenbord te maken met allemaal Scouting-opdrachten.

Zondagochtend kwam directrice Karin kijken wat ze gemaakt hadden. Dit was supertof: Karin leerde bijvoorbeeld hoe ze een marshmallow moest roosteren en om popcorn te maken boven een vuur. Als afsluiting hadden de meiden een mooie hindernisbaan gemaakt en kregen ze als beloning de spelexpert-insigne.

IMG_5339  IMG_5352

IMG_5362-witte achtergrond