Zaterdag 1 maart 2014

Zintuigen test bij de Bevers. Een geur spoor volgen, verschillend dranken proeven, elkaar opzoeken door middel van fluitgeluiden. Het was een ware ontdekking voor de Bevers. Volgende week staat het logeerweekend op het programma, dus  even gekeken waar we volgende week gaan slapen, wel spannend hoor..   Tijdens het logeerweekend zijn we te gast in Hotel Troephuis. De club bevers wordt bijna elke week groter, vandaag alweer drie kijkers. Ze vonden het erg gezellig en komen zeker nog een keer terug! 🙂

De Welpen jongens hebben vandaag gevochten om de eer van hun clan in de highlandgames. Dit hebben ze gedaan door middel van een aantal spellen waarbij kracht en behendigheid centraal staan. Zo hebben wij een hamer geworpen, een paal zo ver mogelijk weggegooid, muur zitten, gewicht omhoog houden en een paaltje zo ver mogelijk weg geprobeerd te zetten vanachter een lijn. Uiteindelijk hebben de Mackahns de strijd beslist tijdens het touwtrekken.

Welpen meisjes hebben allemaal verschillende scheikundige proefjes gedaan. Kan een lampje branden op een aardappel of citroen? Zet allerlei dingen op een rij en je hebt een ketting reactie. Ook bij de Welpen meisjes is het super gezellig, volgende week twee kijkers.

Duoksji is dan wel achter de rug, maar de Scouts hebben hun aandenken van het kamp nog niet af. Werk aan de winkel! Om een beetje stoom af te blazen hebben ze erna in het bos het spel vlaggenroof gedaan.  De groep werd in tweeën gedeeld en moesten beide hun vlag verstoppen . Tijdens de roof kon er punten worden gescoord door de tegenpartij af te tikken. Een hele strijd met deze fanatieke groep meiden, na goed zoeken is de vlag uiteindelijk toch gevonden en veroverd.

Zomerkampen komen steeds dichter bij. De Explorers gaan dit zelf organiseren dus hebben ze voorbereidingen getroffen voor zomerkamp, waar gaan ze heen.. Tsjechië!  Maar hoe kom je daar en wat willen ze zien, er is een hoop uit te zoeken.  Ook hebben ze de komende zaterdagen met  elkaar besproken. De uitdagende opkomsten werden gepresenteerd waaruit we er eentje hebben gekozen.  Voor de ontspanning, en de kick parachute springen! Door een constructie met een grote zak zand, een touw en een katrol in de boom te bouwen  ontstaat er een heuse parachutespring simulator.

De Verkenners zijn gisteren op pad gestuurd per fiets….na dat elke patrouille de opdracht, kaart en bij behoren had ontvangen, werd per patrouille de coördinaten op gezocht. De fietstocht had een aantal route technieken die nog niet iedereen goed onder de knie had. Helaas werd de post 8070BA/1 niet bereikt. De leiding heeft zich daar toen maar vermaakt met een spelletje kubb, en een praatje met de nodige ouders die we daar tegen kwamen. Toen een ieder weer terug was op het clubhuis hebben we de verschillende opdrachten nog even door genomen. Binnenkort dus weer een nieuw tochtje om de tocht technieken verder bij te spijkeren.

img-20140302-wa0000 img-20140302-wa0001

Bovenstaande foto’s zijn zogenaamde groepselfies van de verkenners.

Op de Stanley stam was het tegen vijf uur weer een grote drukte. Iedereen is daar druk met de voorbereidingen voor het komende Pinksterkamp (PiKaNu). Er komt weer heel wat bij kijken om het regionale kamp weer op rolletjes te laten verlopen.

Alle leden hebben een uitnodiging voor de komende klusdag mogen ontvangen. Deze klusdag staat gepland op 5 april ( 8 tot 17 uur) wil je je op geven of meer info mail dan naar info@scoutingnunspeet.nl . De eerste aanmelding van een ouder voor de klusdag was vrijdagavond al binnen. Word je toch blij van 🙂

Kortom het was weer een geslaagde Scoutingdag!