Zaterdag 15 februari 2014

De Jongenswelpen hebben vandaag ook gecollecteerd voor Jantje Beton. De storm zorgde ervoor dat de jongens als een wervelwind de deuren langs gingen, waardoor we in een uurtje of twee een heel mooi bedrag hebben kunnen ophalen. Tussen het collecteren door hebben we even gepauzeerd in Het Speelbos in de Belgenbuurt, waar de Bevers toen net klaar waren met spelen. We zijn dus in die wijk goed zichtbaar geweest!

img-20140215-wa0005 img-20140215-wa0008 img-20140215-wa0010

Welpen meisjes hebben gecollecteerd in het hul voor Jantje Beton , was een geslaagde maar stormachtige ochtend. Nu is het aan de leiding om de opbrengsten te verzamelen, te tellen en af te dragen aan Jantje Beton.

Een kleine reis stond er voor de bevers op de planning voor vandaag. Er waren knapzakjes gemaakt en daarmee gingen ze op ontdekking. Tijdens het wandelen kwamen ze uit bij een speelbos, lekker spelen en wat drinken uit de bekers die we hadden meegenomen in onze knapzak. Daarna het hele stuk weer terug naar het clubhuis, het was een leuke ontdekking!

img-20140216-wa0001 img-20140216-wa0000

Ook de Explorers hebben vandaag gecollecteerd voor Jantje Beton. Dit deden ze op de fiets om zo ook de “uithoeken” van Nunspeet te kunnen bezoeken. Aan het eind van de middag nog even wat hout hakken om alle energie er nog even uit te persen…

Jantje beton stond ook bij de verkenners en scouts op het programma. Veel al in tweetallen zijn de jongens en meisjes langs de deuren gegaan om geld op te halen voor het goede doel. De verkenners hebben na afloop ook nog wat  hout gehakt, er was er vorige week een boek door gegaan tijdens het kamp. Door dat de tenten vorige week nat zijn geworden moesten deze nog even zorgvuldig worden opgeruimd. De scouts zijn aansluitend begonnen met hun Duoksji (Ijskoud) kamp wat duurt tot zondag middag.

De Stanley Stam heeft vanmiddag de gedachten over de kachel laten gaan.. Er moest weer hout gezaagd en gehakt worden voor het aanhouden van de kachel. Ook dit vreet energie welke werd aangevuld met een lekkere maaltijd achteraf.  Kort na 17 uur stond de tweede PiKaNu vergadering op het programma. Na kort wat doorgesproken te hebben wordt het volgende overleg gepland op 1 maart om 17:15 uur.

Volgende week  is er een gezamenlijke opkomst….spektakel…..Alle speltakken doen hier aan mee, let op gewijzigde opkomsttijden.