Zaterdag 15 maart

De verkenners hebben vandaag hard gewerkt aan een kribvuur. Met piopalen en touwen een stevige basis maken om te kunnen koken, een mooie uitdaging die bij sommige patrouilles voor een spannend moment zorgde …. Blijft ie staan of valt ie om.

Nog wat reparaties later waren alle patrouilles klaar om te bakken en te braden. De verkenners hebben vandaag lekker zelfgemaakt stokbrood boven het vuur gehangen en braadworsten gemaakt. Het resultaat? Ze hoeven geen avondeten meer…

img_2015 img_2028 img_2030

Op de andere locatie ging het er net even iets anders aan toe. De Welpen meisjes hadden vandaag een gezamenlijke opkomst met de Scouts.
Samen hout sprokkelen, zagen, hakken om een mooi vuurtje te maken… Lekker warm maar helaas had de leiding hele andere plannen.

Onder begeleiding werd een instructie en een proef gedaan hoe het vuur uit te krijgen. Dit kan met een blusser maar ook met een branddeken. Een beetje EHBO kan dan ook niet ontbreken, wat nu als je vriendinnetje valt dan moet je wel een beetje weten wat te doen. Binnen kwamen de verbandtrommels  tevoorschijn en er werd druk op los geplakt, gewikkeld… Piep Piep Piep, het brandalarm verstoorde het geklets en gelag. Allemaal naar buiten! Onze dames krijg je niet zomaar op de kast ze gingen in alle rust en geordend naar buiten en iedereen was op de verzamelplaats (op de gasbaan) aanwezig.

De dames deden het super goed!! kortom een hele nuttige en leerzame dag!