Zaterdag 21 februari: de paden op, de lanen in!

De Bevers, Jongens- en Meisjeswelpen, Scouts en Verkenners hadden vandaag allemaal dezelfde activiteit op het programma staan: de Baden Powelltocht, ook wel BP-tocht genoemd. Hiervoor gingen ze naar Elburg, samen met nog zo’n 700 scouts uit de regio.

De Baden Powelltocht is een jaarlijkse activiteit voor alle leden van scoutinggroepen in de regio. De tocht markeert de verjaardag van Lord Baden Powell, de oprichter van Scouting. Jaarlijks komen de scoutingleden op een bepaalde locatie bij elkaar om daar een wandeltocht van een lengte en met opdrachten passend bij hun eigen niveau te doen.

Het thema van de tocht van dit jaar was ‘Expeditie Elburg’ en had voor de verschillende speltakken een eigen programma. Er waren door en rondom Elburg diverse routes uitgezet voor Bevers – 3 km, Welpen – 5 km, Scouts -10 km en Explorers -15 km. Het uiteindelijke doel van de expeditie was het vinden van de schat.

IMG_3094IMG-20150221-WA0051IMG-20150221-WA0038

Onderweg waren er uiteraard allerlei uitdagende “proeven” die je bij een Expeditie mag verwachten. Zo konden de wandelaars in de binnenstad van Elburg de beek oversteken over een gepionierde brug en moesten er voorwerpen uit de Puttenerbeek worden opgevist. Zoals ook bij de ‘echte’ Expeditie Robinson het geval is stond er uiteraard ook een smaakproeve op het programma. Door goed samen te werken konden de scouts alle proeven goed afronden en daarmee een stuk van de schatkaart verdienen.

Leuke activiteiten onderweg, soep, thee en koffie, ontbijtkoek en als afsluiting een broodje met worst en een mooie badge. En was je nog niet moe genoeg, dan kon je je energie kwijt met de kop van Jut, tegen een bal aan schoppen of, voor de jongste speltakken,  lekker springen op de springkussens van de Speulhoeve. Ondanks de kou en af en toe wat regen een gezellige, actieve dag!

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum: 2015-expeditie-elburg